Hudba a film

Najočakávanejšia komiksovka roka?

"Spider-Man: Cez paralelné svety, prichádza do slovenských kín."

WEBMGAZIN.sk-OTS, 30. mája 2023 14:38
Foto: itafilm.sk
“Záleží na tom, ako masku nosíte.”

Na veľké plátna sa vracia obľúbený superhrdina v netrpezlivo očakávanom pokračovaní oskarového megahitu Spider-Man: Paralelné svety. Keď sa v roku 2018 objavil v kinách, kompletne zbúral akékoľvek dovtedajšie písané aj nepísané pravidlá počítačovej animácie a vytvoril vlastné - a to všetko v dokonalom súlade s originálnym strhujúcim príbehom mladého nastávajúceho hrdinu Milesa Moralesa. Spomedzi množstva zaslúžených ocenení spomeňme Oskara, Zlatý glóbus a milióny nadšených fanúšikov každého veku po celom svete. Film si doposiaľ si drží skvelé skóre u divákov aj kritikov (Rotten Tomatoes 93 a 97%). Nečudo, že očakávania fanúšikov sú obrovské.


Druhá časť pavúčej ságy pod názvom Spider-Man: Cez paralelné svety vhupne do našich kín už 1. júna 2023. Itafilm ju u nás uvedie hneď v dvoch verziách: v slovenskom dabingu a pre fajnšmekrov aj pôvodnom znení s titulkami. Tvorcovia filmu hlasy niektorých postáv pôvodného znenia taja do posledného okamihu a fanúšikovia sa nevedia dočkať kameo prekvapení. Keby sa vám zdalo, že aj v slovenskej verzii ste zachytili nejaké povedomé neherecké hlasy, schválne, či spoznáte napríklad Mariána Gáboríka alebo Borisa Valábika ;-) ostatných zatiaľ neprezradíme.

A čo nás teda čaká? Miles Morales sa zase stretáva s Gwen a dozvedá sa, že existuje elitný tím pavúčích superhrdinov zo všetkých paralelných svetov. Pavučiny sa riadne zamotajú, keď stojí pred rozhodovaním, či má spolu s nimi zachrániť Multiverzum, alebo ľudí, ktorých miluje. Miles samozrejme neváha ani chvíľu a rozhodne sa vyriešiť to po svojom. Lebo záleží na tom, ako masku nosíte. Pre ostatných Spider-Manov sa preto stáva nepriateľom číslo 1 a tak okrem boja proti zloduchom sledujeme šialene akčné "Pavúčie vojny". To všetko na pozadí neuveriteľne bohatej vizuálnej hostiny ohromujúco skombinovaných animačných štýlov, ktoré spoľahlivo ohúria s každým novým prostredím. Verte, dobrodružstvo Spider-Man: Cez paralelné svety si budete chcieť pozrieť viackrát.

Komentáre