Hudba a film

Na Lovestream festival prídu DJ Hardwell, Álvaro Soler a Kamrad

"Festival sa sťahuje v roku 2023 na Letisko Vajnory v Bratislave. "

TASR, 22. decembra 2022 14:10
Na snímke fanúšikovia počas koncertu americkej rockovej skupiny Red Hot Chili Peppers na hudobnom festivale Lovestream 12. júna 2022 na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Svetový DJ Hardwell, miláčik ženského publika Álvaro Soler a vychádzajúca hviezda Kamrad sú ďalšími ohlásenými hosťami na 2. ročníku hudobného festivalu Lovestream, ktorý sa sťahuje v roku 2023 na Letisko Vajnory v Bratislave. TASR informoval PR manažér Ján Kakaščík.

Hardwell, ktorý pochádza z holandského mesta Breda, začínal v 14 rokoch. V priebehu ďalších rokov sa stal vyhľadávaným umelcom na tanečnej scéne. V roku 2013 vo veku 25 rokov bol prvýkrát korunovaný za svetového dídžeja číslo jeden. Jeho uznávaný album z roku 2015 United We Are sa ukázal byť pre neho prelomovým momentom. Okrem hitov sa Hardwell stal hlavnou atrakciou na najväčších hudobných pódiách všetkých významných festivalov vrátane Lollapalooza, Coachella, EDC Las Vegas, Creamfields či Untold Festival. Na Lovestream festivale vystúpi 19. augusta.

Tanečné rytmy, aj keď trošku menšej intenzity BPM, zato oveľa viac v štýle "latino", prinesie do Bratislavy Álvaro Soler, ktorý je aj v našich končinách ako doma. Tento 31-ročný španielsko-nemecký spevák doslova vtrhol na hudobnú scénu Latinskej Ameriky a Európy v roku 2015 hitom El Mismo Sol, ktorý následne nahral aj vo verzii s Jennifer Lopezovou. O rok neskôr už doslova zvalcoval hitparády skladbou Sofia, ktorú nasledovala La Cintura. Doteraz vydal tri štúdiové albumy, ktoré ponúka fanúšikom v trojročnom cykle. Ten začal v roku 2015 albumom Eterno Agosto, nasledoval Mar de Colores a v roku 2021 to bola Magia s rovnomenným hitom, ktorý má zatiaľ vyše 34 miliónov pozretí na YouTube.

Piatkový (18. 8.) program festivalu už takisto pozná jedného zo svojich účinkujúcich, na pódiu sa predstaví Kamrad. Je to 25-ročný nemecký umelec, producent a autor, ktorý prežil asi svoje najkrajšie pracovné leto, keď jeho skladba I Believe sa doslova za noc stala hitom a jasne bodovala v európskych hitparádach. Jeho tanečná popová hymna hovorí dnešnej mládeži z duše, keď spieva o otázkach dôvery, strachu zo záväzku a obťažnom hľadaní pevných vzťahov v dobe sociálnych sietí a zoznamovacích aplikácií.


Komentáre