Hudba a film

Miro Jaroš a Tarzan sa spojili pre ekológiu v novom videoklipe

"Pesnička Tarzan je, v poradí už šiestou pesničkou z albumu DISKO, ku ktorej bol natočený videoklip. "

TASR, 20. februára 2024 12:38
Miro Jaroš a deti pri nakrúcaní najnovšieho videoklipu Tarzan. Foto: Archív Miro Jaroš


Podobu nového videoklipu dostala ďalšia skladba zo štúdiového albumu Mira Jaroša Disko, ktorý spevák vydal na sklonku minulého roka. Pesnička Tarzan zavedie deti do džungle, kde spoznajú zvieratá a naučia sa milovať prírodu. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Pieseň má autorsky na svedomí samotný spevák, ktorý pesničku otextoval i zložil, po hudobnej stránke mu sekundoval pravidelný spolupracovník Randy Gnepa. "Už dlhšie som chcel napísať pesničku o ochrane prírody. Zamýšľal som sa aj nad klimatickými zmenami na našej planéte. Tak nejako sa zrodila myšlienka na pesničku Tarzan," hovorí Jaroš o genéze skladby. "Tarzan vyrastal v džungli medzi zvieratami, obklopený prírodou, je to jeho domov, ktorý si chráni. Deti cez pesničku motivujem, aby boli ako on. Mysleli na prírodu a vážili si ju," vysvetľuje spevák s tým, že prostredníctvom piesne zároveň učí deti, čo všetko sa v džungli nachádza, aké zvieratá tam žijú.
Hrdinovia nového videoklipu Mira Jaroša - malý a veľký Tarzan. Foto: Archív Miro Jaroš

Podľa Mira má jeho skladba osloviť nielen deti, ale vďaka samplom a melódiám z 90. rokov aj rodičov. "Pozornému poslucháčovi určite neujde spojitosť s interpretmi, ako sú Dr. Alban, Captain Jack, DJ Bobo či speváčka Sandra," dodáva Jaroš.

Videoklip nakrúcal v januári vo veľkom ateliéri, v ktorom si spevák nechal postaviť džungľu. Choreografiu mal pod palcom Noro Grofčík, ktorý oslovil ďalších tanečníkov. "Už keď som pesničku písal, mal som v hlave jednoduchý tanec domorodcov, ktorý som nahral na video a poslal Norovi. Prekvapilo ma, keď povedal, že sa to dá použiť, a tým to bola pre mňa choreografia, ktorú som sa rýchlo naučil."

Pesnička Tarzan je v poradí šiestou piesňou z albumu Disko, ku ktorej bol natočený videoklip. Jaroš avizuje, že nebol posledný. Spevák sa momentálne s kapelou pripravuje na hrania po celom Slovensku.



Komentáre