Hudba a film

Legendárni Judas Priest oslávia 50. výročie v Bratislave

"Jedna z najvplyvnejších heavy metalových kapiel sa rozhodla osláviť svoje 50. výročie v Bratislave."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 28. októbra 2019 16:24
Legendárni Judas Priest oslávia 50. výročie v Bratislave Foto: Judas Priest
V roku 2010 získali cenu Grammy za najlepšiu metalovú koncertnú skupinu, v roku 2017 boli nominovaní do rock ’n rollovej siene slávy a pred rokom vydali svoj 18. štúdiový album Firepower. Judas Priest patrí už 50 rokov k absolútnej špičke metalovej scény a stále tvorí nový materiál.

Judas Priest definovali zvuk a smerovanie metalovej hudby na niekoľko generácií dopredu. Inšpirovala sa nimi celá plejáda kapiel ako Metallica, Van Halen, či Slipknot. Aktuálne vyrážajú na turné 50 Heavy Metal Years. V rámci neho vystúpia aj v bratislavskej AXA aréne NTC 24. júla 2020.

Kapela vznikla v Birminghame a koncertuje od roku 1969. Oblečení v koži a ozdobení reťazami sa do povedomia fanúšikov dostali najmä skladbami ako „Living After Midnight", „Breaking the Law", či “Painkiller”. Sú typickými predstaviteľmi heavy-metalového žánru a to hudobne, ale aj vizuálne. Toto je 200 najväčších hitov Judas Priest!

Do Bratislavy dorazí kapela v ustálenej zostave, ktorú tvoria spevák Rob Halford, gitaristi Glenn Tipton a Richie Faulkner, basgitarista Ian Hill a bubeník Scott Travis.

Kúpte si vstupenky teraz v sieti TicketLIVE.sk.

Komentáre