Hudba a film

Košický kraj pripravuje najvýchodnejší benefičný koncert pre Ukrajinu

"Vstup na benefičný koncert je bezplatný, rovnako bez nároku na honorár na ňom vystúpia aj hudobníci a kapely."

TASR, 19. apríla 2022 12:13
Zemplínska šírava, archívne foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Košický samosprávny kraj (KSK) spolu s partnermi pripravuje najvýchodnejší benefičný koncert pre Ukrajinu. Na Zemplínsku šíravu zavíta líder českej kapely Lucie, David Koller, ktorý sa od začiatku vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine angažuje v pomoci obyvateľom. Výťažok z benefičného koncertu poputuje na humanitárnu a potravinovú pomoc ľuďom zasiahnutých vojnou na Ukrajine. TASR o tom informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

"Pre mnohých ľudí, ktorí utekajú z Ukrajiny, je práve Košický kraj vstupnou bránou za bezpečnejším životom. Východniari už toľkokrát ukázali, že pomáhať im je blízke. Nepoľavujme preto a aj naďalej podávajme pomocnú ruku našim susedom. Benefičný koncert, ktorý pripravujeme na Zemplíne, bude aktuálne najvýchodnejší a najbližšie k hraniciam s Ukrajinou. Navyše, pomôcť môže každý, celý výťažok poputuje na pomoc konkrétnym rodinám," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.
Český spevák a hudobník David Koller pomáha utečencom z Ukrajiny od začiatku vypuknutia vojny. Na Zemplínskej Šírave vystúpi, rovnako ako ďalší interpreti, bez nároku na honorár. Foto: TASR Jaroslav Novák

Okrem Davida Kollera vystúpi na benefičnom koncerte aj kapela Gladiator, Desmod a Robo Šimko, michalovská kapela Flegment, spevák Ľubo Virág, legenda Zemplína Hurikán, folklórny súbor Jurošík či ukrajinské zoskupenie Spasenie. Program sa v amfiteátri na Zemplínskej šírave začne v nedeľu 24. apríla o 13.00 h a potrvá do večerných hodín.

Vstup na benefičný koncert je bezplatný, rovnako bez nároku na honorár na ňom vystúpia aj hudobníci a kapely. Dobrovoľným príspevkom môže verejnosť prispieť na transparentný účet Nadácie Košického samosprávneho kraja, jeho číslo je zverejnené na webstránke web.vucke.sk. Celý výťažok poputuje na humanitárnu a potravinovú pomoc obyvateľom z Ukrajiny.

Komentáre