Hudba a film

Klip piesne S Láskou skupiny No Name dostal unikátnu filmovú podobu

" Snímka sa nakrúcala výlučne v exteriéroch, čo nebolo jednoduché. Filmárom sa podarilo dokonale zachytiť atmosféru, ktorú chceli No Name prezentovať."

TASR, 3. decembra 2015 12:00
Záber z videoklipu No Name k hitu S láskou. Foto: screenshot youtube.com
Známa košická skupina No Name nakrútila k hitu S Láskou nový videoklip, ktorý je však z kategórie film. Snímku vytvoril oceňovaný filmár Juraj Lehotský, dokonalú filmovú podobu jej dodal kameraman Timotej Križka. Nakrúcala sa výlučne v exteriéroch blízko mesta Šaľa. Hlavné postavy stvárňujú kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák so synom Damiánom a Ľuboš Krajčovič.

„Nie je to obyčajný videoklip. Rozhodli sme sa pre nakrútenie filmu a oslovili sme opäť výborného filmára Juraja Lehotského. S Jurajom a jeho tímom totiž spolupracujeme už roky. Páči sa nám jeho videnie našej hudby a aj to, že je otvorený novým nápadom, impulzom. Scenáre, ktoré vytvára, realizuje s ohľadom na pôsobenie kapely, je nenásilný a poukazuje na viacvýznamovosť výpovedí našich piesní. Tentoraz si Juraj vybral kameramana Timoteja Križku a vedel prečo. Výsledok je viac filmový, než je bežné pri hudobných videách,“ vysvetlil pre médiá líder skupiny Igor Timko.

Snímka sa nakrúcala výlučne v exteriéroch, čo nebolo jednoduché. Filmárom sa podarilo dokonale zachytiť atmosféru, ktorú chceli No Name prezentovať. „Nakrúcalo sa na poli v blízkosti mesta Šaľa. Bolo to náročné na prípravu. Umelý dážď, hmla, herci. Jednoducho preteky s časom. Pracovali sme od skorých ranných hodín. Aj keď je štáb výborne pripravený, človek nikdy nevie, čo sa môže stať a tak je zakaždým takéto nakrúcanie adrenalínová záležitosť. S výsledkom sme však viac ako spokojní. Film má atmosféru, ktorou sme sa prostredníctvom našej hudby doteraz neprezentovali. Je to aj tým, že ak máte režiséra Juraja Lehotského v jednej kope s Timotejom Križkom za kamerou, je isté, že nenakrúcate video, ale film,“ dodáva Timko.

No Name hrá v zostave Igor Timko, spev, Dušan Timko, gitara, Ivan Timko, bicie, Roman Timko, gitara, Vilo Gutray, basa a Zoli Sallai, klávesy. Už pravidelným hosťom albumov skupiny je Martin Gašpar, ktorý hrá na basovej gitare v niekoľkých piesňach nového albumu. V novom klipe však účinkujú len vybraní herci.

„Kasting sme prenechali Jurajovi Lehotskému. Ten si do klipu obsadil hercov, s ktorými už spolupracoval, alebo ich mal v hľadáčiku. Hrajú v tom teda kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák so synom Damiánom, Ľuboš Krajčovič a konečne sme mali na pľaci aj herečku ktorá nepotrebuje maskérku,“ doplnil Timko.

Šestica No Name sa teší na turné, kde singel S Láskou a ďalšie hity zahrá naživo. Začne ho 11. marca v Plzni, ďalšími mestami budú v marci Plzeň, Písek, Zlín, Brno, Ústi and Labem a Liberec, v apríli odohrajú koncerty v Hradci Králové, Trutnove, Bratislave, Košiciach, Ostrave a Prahe.

Vstupenky na jarné S Láskou No name Tour 2016 sa na Slovensku dajú zakúpiť v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME AJ:
Pavol Hammel vydáva album Z pekla šťastie
Do kín vstupuje voľné pokračovanie thrilleru Gangster Ka: Afričan
Švédske duo Roxette oslavuje tridsiatku, bude pritom aj Bratislava
Robinson & Crusoe: Film Jána S. Sabola o spájaní sa v rozdielnosti

Komentáre