Hudba a film

Kliatba kvíliacej ženy straší divákov v kinách

"Štáb potrápila aj počas nakrúcania."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 19. apríla 2019 7:55
Kliatba kvíliacej ženy (The Curse of La Llorona) Foto: Continental Film
Kvíliaca žena, La Llorona. Desivý prízrak, chytený medzi nebom a peklom. Kedysi v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, no vzápätí sa za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky a jej plač prináša smrť…

Známa mexická legenda ožíva práve teraz na plátnach našich kín vo filme Kliatba kvíliacej ženy (The Curse of La Llorona). Jej vznik zastrešili producenti hororových hitov To, Annabelle a V zajatí démonov, na čele s ostrieľaným Jamesom Wanom. Na poli celovečerného filmu bude snímkou debutovať talentovaný režisér Michael Chaves, ktorý pozbieral množstvo ocenení za svoju krátkometrážnu hororovú tvorbu a strašenie divákov mu teda vôbec nie je cudzie.

Príbeh filmu sa sústreďuje na Annu, ktorá sa živí ako sociálna pracovníčka a vďaka svojej práci sa stretne aj s legendou o kvíliacej žene. Onedlho sa sama presvedčí, že nejde len o hlúpe povery. Prízrak je reálny a chce si do záhrobia odniesť Annine deti. Pomôže jej bývalý kňaz, ktorý sa na pomedzí silnej viery a vlastného strachu pokúsi vyhnať stáročné zlo?

Viera a strach z nadprirodzených javov vystavili viacerým skúškam aj tvorcov počas nakrúcania filmu. „Spozorovali sme zvláštne výjavy – ľudia počuli šepkanie, veci sa hýbali. A hoci som tvrdil, že takéto veci nie sú reálne, bol som prvý, čo si pomyslel, že tu predsa niečo bude!“ spomína režisér Michael Chaves. Pridáva sa aj herec Raymond Cruz, ktorý sa vo filme prízraku kvíliacej ženy postaví ako niekdajší kňaz Rafael. Pre vlastnú ochranu nosil čierny turmalínový náramok – a dobre urobil! „Nakrúcali sme Rafaelov prvý stret s La Lloronou, keď ju vidieť v celej kráse po prvýkrát. Z ničoho nič mi náramok odletel z ruky. Koráliky sa rozleteli na všetky strany,“ hovorí a dodáva: „Bol to veľmi kvalitne spravený náramok z tvrdých korálikov. Ničoho som sa nedotkol, ani ho neroztrhol. Bola to energia tej scény.

Vo filme sa v hlavnej úlohe predstaví obľúbená Linda Cardellini (Green Book, Avengers: Vek Ultrona), sekundovať jej bude Patricia Velasquez (Múmia, seriál Láska je Láska), spomínaný Raymond Cruz (Training Day, seriál Perníkový tatko) či Sean Patrick Thomas (Halloween: Vzkriesenie, Veľmi nebezpečné známosti). Snímku do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film.

Komentáre