Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: The Perfect Kiss a Bohemian Rhapsody

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 1. novembra 2018 8:00
Záber z filmu The Perfect Kiss. Foto: Itafilm

The Perfect Kiss


Každý hľadá šťastie, no keď vám ťahá na tridsať a stále žijete s rodičmi, ktorí sa k vám správajú ako k dieťaťu, ste bez práce a láska je v nedohľadne, hľadáte ešte intenzívnejšie. Tanya Cova žije s rodičmi v severoamerickom meste v trochu všednej americkej spoločnosti. Jej rodičia, bývalí tajní agenti pre nemenovanú východnú ríšu, už toho majú dosť a chcú ju zúfalo vydať za syna ich starej známej. Po pôvabnej Tanyi však túži aj miliardár Brian Demarrias. Do toho všetkého príde nečakaný bozk v parku. Ktorý z nich je pre Tanyu tým pravým?



Bohemian Rhapsody


Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby.



Foxtrot


Foxtrot je názov checkpointu v severnom Izraeli. Foxtrot je kód pre písmeno F. Foxtrot je tanec, pri ktorom sa vždy vrátite späť na začiatok. Jonathan Feldman stráži spolu s troma ďalšími mužmi opustený checkpoint niekde v púšti na severe Izraela. Od čítania komiksov a počúvania starého rádia ich občas vyruší okoloidúci automobil alebo ťava, ktorá sa po ceste lenivo prechádza sem a tam. Mladých vojakov vytrhne z nudy až nečakaná udalosť s fatálnymi následkami. Jonathanovi rodičia sa medzitým v Tel-Avive snažia vyrovnať s tragickou správou a zistiť, čo sa vlastne kdesi v púšti odohráva. Snímka Foxtrot sprostredkováva surreálnu armádnu skúsenosť mladých vojakov a zaoberá sa témou viny, straty a tráum, ktoré sa v izraelskej spoločnosti prenášajú z generácie na generáciu. To všetko originálnym rozprávačským spôsobom, ktorý je poprepletaný citom pre krásu, absurditou a jemný humorom. Napriek tomu, že film vyznieva protivojnovo a vzbudil v svojej rodnej zemi kontroverziu, následne získal 8 cien izraelskej filmovej akadémie.



Luskáčik a štyri kráľovstvá


Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajinu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč a vrátili harmóniu nestabilnému svetu.

Komentáre