Hudba a film

Kino novinky týždňa: Veksláci sú konečne späť!

"Dlho očakávané voľné pokračovanie pôvodne zakázaného filmu Bony a klid je tu. A s ním aj všetci jeho predstavitelia. Čo budú bývalí veksláci robiť po návrate z basy?"

Veronika Rosputinská, 4. júna 2014 10:00
Bony a klid 2 Foto: Youtube screenshot


Prvý júnový týždeň v kinách odštartuje vo veľkom. Staršia generácia sa môže tešiť na voľné pokračovanie kultového českého filmu Bony a klid, mladšie ročníky nadchne animovaná Khumba. Čo ešte prichádza do našich kín?

Na vine sú hviezdy


Romantický film je natočený podľa knižnej predlohy Johna Greena a zachytáva život iba 16-ročnej Hazel, ktorá už tri roky zápasí s rakovinou štítnej žľazy. Do jej života nečakane vstúpi láska, no zo strachu sa jej snaží vyhýbať. Auguste, vyliečený leukemik, navštevuje podpornú skupinu, aby bol nablízku svojmu tiež chorému kamarátovi. A hoci sa Hazel zubami nechtami bráni láske, Auguste sa rozhodne splniť jej najväčší sen. Poletia spolu do Amsterdamu?


Na hrane zajtrajška


Akčné sci-fi poteší milovníkov Toma Cruisa, ktorý si vo filme zahral podplukovníka Williama Caga. Opäť sa raz postaví mimozemskej rase, ktorá napadne Zem a neexistuje sila, ktorá by ju dokázala zastaviť. Tom Cruise samozrejme áno! Najprv ho síce zabijú, ale stane sa zázrak a na začiatku rovnakého dňa ožije, aby s mimozemšťanmi opäť bojoval. A takto sa to opakuje, no s každým dňom je skúsenejší a svoje schopnosti vie lepšie využívať.


Khumba


Animovaný film z dielne režiséra Anthonyho Silverstona poteší každé dieťa, ktoré miluje zvieratká. Zebra Khumba sa narodila spolovice pruhovaná a spolovice biela, za čo sa jej od celého stáda dostávajú samé posmešky. Navyše, malú zebru obvinia z toho, že ako prekliata zapríčinila obdobie sucha, preto ju spomedzi seba odvrhnú. Proti nej sa dokonca postaví aj vlastný otec. Napoly pruhovaná zebra sa tak vydáva na veľké životné dobrodružstvo.


Bony a klid 2


Na plátna kín sa dostáva dlho očakávané voľné pokračovanie filmu o partii bývalých vekslákov, ktorí kedysi kšeftovali s valutami a takzvanými bonmi, o ktorých počúvame od našich rodičov či starých rodičov. A čo asi tak budú po prepustení z basy robiť? Vrhnú sa do „biznisu“, ktorý vie prinášať rýchle peniaze. Vo filme sa objavia aj všetci pôvodní predstavitelia a o zábavu núdza nebude.

Komentáre