Hudba a film

Kino novinky týždňa: Nicole Kidman očarí ako Grace - Kňažná z Monaka

"Po slávnostnej premiére na festivale v Cannes prichádza film o Grace Kelly aj na Slovensko. Očarí úchvatnou výpravou, kostýmami a divákov zavedie do sveta luxusných palácov, ale aj politických intríg."

Veronika Rosputinská, 11. júna 2014 10:00
Nicole Kidman ako Grace Kelly Foto: TASR/AP Photo


Tento týždeň čaká slovenské kiná premiéra filmu o Grace Kelly, hviezde Hollywoodu, ktorá sa svojej kariéry vzdala a vymenila ju za nie práve jednoduchú štátnickú pozíciu. Hlavnej úlohy sa zhostila jemná Nicole Kidman, o ktorej režisér filmu Olivier Dahan vyhlásil, že ju vo filme natočil tak, ako Hitchcock kedysi vo svojom filme legendárnu Grace.

Grace - Kňažná z Monaka


Film z dielne režiséra Olivera Dahana mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes a dokumentuje život jednej z najjagavejších herečiek v histórii Hollywoodu a zároveň manželky kniežaťa Rainiera III. Monarchia sa však od filmu dištancuje a neželá si byť s ním spájaná, keďže, ako tvrdí, film o Grace Kelly nereflektuje skutočnosť a nezobrazuje skutočnú históriu.

Dej sa odohráva šesť rokov po „svadbe storočia“, keď Grace prechádza osobnostnou krízou súvisiacou s jej životným rozhodnutím vzdať sa hereckej kariéry. Vtedy za ňou prichádza Alfred Hitchcock a ponúkne jej návrat do lesku Hollywoodu. Hlavných úloh sa zhostili Nicole Kidman a Tim Roth v úlohe Grace Kelly a kniežaťa Rainiera III.


Všetky cesty vedú do hrobu


Westernová komédia režiséra Setha MacFarlaneho je plná hviezd. Amanda Seyfried, Charlize Theron, Liam Neeson či Neil Patrick Harris sú zárukou poriadnej šou. Neprístupnej do 15 rokov. Hlavným hrdinom je miestny zbabelec Albert, ktorý práve dostal košom od krásnej Louise (Amanda Seyfried) a navyše má veľký problém – vyzval na súboj nový objav svojej bývalej priateľky, hoci boj je niečo, čo mu nič nevraví. Zachraňovať ho bude Anna (Charlize Theron), ktorá ho bude vyučovať v streľbe. Tá je však vydatá a jej manžel, známy pištoľník, pre tento vzťah akosi nemá pochopenia. A ak ste sa bavili na filme Macík, máte sa na čo tešiť. Podľa režiséra, ktorý za oboma snímkami stojí, je Albert tak trochu ako Macík.


Krok do tmy


Do kín smeruje aj dobová dráma zo slovenskej produkcie zachytávajúca život mladého lekára, ktorý sa nedokáže vyrovnať so svojou minulosťou z čias vojny. Útechu nachádza v mimomanželskom vzťahu.

Komentáre