Hudba a film

Film: Pôvodný plán zmenili, 28. Art Film Fest sa uskutoční v roku 2021

"Plánovaný 28. ročník medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť 19. až 27. júna, organizátori definitívne presunuli na budúci rok."

TASR/Webmagazin.sk, 17. júna 2020 13:36
Otvorenia 27. ročníka festivalu Art Film Fest 14. júna 2019 v Košiciach. Foto: TASR Roman Hanc


"Hoci sa niektoré opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19 do istej miery uvoľnili, usporiadanie filmového festivalu v takej podobe, aby napĺňal svoje poslanie, rozsah a zmysel, nie je v súčasnosti možné," informoval TASR Peter Gašparík, PR manažér podujatia.

Dodal, že pri súčasných obmedzeniach by festival museli zorganizovať bez účasti mnohých zahraničných tvorcov a umelcov, industry programu či sprievodného programu. Práve stretnutia slovenských a zahraničných milovníkov filmu, ako i divákov a filmových profesionálov počas odborných, ale aj neformálnych podujatí boli kľúčovou devízou festivalu.

"Minimálne do konca roka nevyzerá situácia týkajúca sa festivalového diania veľmi pozitívne. Preto sme sa po dôkladnom uvážení rozhodli, že nepôjdeme cestou redukovaného programu a celkovo zníženej kvality, ale konanie 28. ročníka Art Film Festu presunieme. Uskutoční sa v termíne od 18. do 26. júna 2021 v Košiciach," potvrdil Ján Kováčik, producent festivalu, na ktorom sa zúčastňuje viac ako 20.000 divákov.

Komentáre