Hudba a film

Anna Polívková stvárnila v novej komédii muža v ženskom tele

"Postavu krásnej, mladej šéfredaktorky Leona zveril režisér slovenskej herečke Táne Pauhofovej."

TASR, 15. septembra 2018 11:00
Na snímke česká herečka Anna Polívková. Foto: TASR/Jakub Kotian
Režisér úspešnej romantickej komédie Pohádky pro Emu Rudolf Havlík predstavil v utorok v Bratislave svoju novinku Po čom muži túžia. "Mám rád premenové filmy, vždy som premýšľal nad tým naším stredoeurópskym uchopením, ako by to bolo u nás. Chcel som sa naučiť točiť komédie, pretože ma bavia a je to veľmi ťažký žáner," povedal pre TASR Havlík, ktorý scenár o večnom súperení mužského a ženského sveta napísal spoločne so spisovateľkou Radkou Třeštíkovou. "Po celú dobu, čo sme to písali, sme sa na tom veľmi bavili, bola to príjemná spolupráca. Dúfam, že to, ako sme sa bavili, sa premietne aj na plátne," uviedla na tlačovej konferencii jedna z najpredávanejších českých spisovateliek.

Muž v ženskom tele


V Havlíkovej komédii sa diváci môžu tešiť na hviezdne herecké obsadenie. Ako charizmatický cynik Karel Král sa predstaví Jiří Langmajer. Zahral si trochu šovinistu a sarkastického sympaťáka, na ktorého ženy letia, šéfredaktora známeho pánskeho časopisu. Jedného dňa sa jeho nezáväzný spôsob života zmení. V práci dostane výpoveď, bývalá manželka a dcéra (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opäť naštvú, neznáma žena mu nabúra auto a na jeho miesto je dosadená krásna, mladá šéfredaktorka. Karel vyrieši problémy po chlapsky - spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom (Matěj Hádek) sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože "ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne". Ráno Karel zistí, že sa zásahom veštkyne stal ženou. Avšak len fyzicky. Karel sa ako Karla musí vyrovnať nielen s novým vzhľadom, ale hlavne sa naučiť fungovať v ženskom tele a zistiť, či to majú ženy naozaj jednoduchšie.



Iný prístup


"Natáčanie bolo úplne fantastické, skutočne krásne, pre mňa veľmi uvoľňujúce, uľavujúce od tých všetkých nutností, ktoré žena musí zvládať, ako podpätky, líčenie, a tak. Väčšinu natáčania som bola v trenírkach, teplákoch, prosto som si to užívala, bola to sranda. Chlapci v štábe začali potom ku mne inak pristupovať," uviedla pre TASR Anna Polívková, ktorá s Havlíkom spolupracovala už na jeho predchádzajúcom filme.



Bláznivé natáčanie


"Najzábavnejšia bola tá ranná premena, bála som sa, aby to bolo uveriteľné. Veľa sme sa bavili s maskérkou, vždy hovorila - za toto asi dostanem Českého leva, šialene ma 'zlíčila'. Bolo zábavné chovať sa ako chlap, chvíľami chlapci zabudli, že nie som chlap a prezradili také veci, ktoré by pred ženou asi nepovedali," naznačila s úsmevom herečka, ktorá aj v novej komédii najmä v pohybovej práci jasne potvrdila, že je dcérou Bolka Polívku: "Myslím, že mám v sebe veľa mužského elementu, nie som úplne typická žena, ale baví ma byť ženská, máme intuíciu a veci, ktoré chlapi toľko nemajú, a nechcela by som meniť."

Na snímke slovenská herečka Táňa Pauhofová počas tlačovej konferencie k uvedeniu českej komédie "Po čom muži túžia" v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian


S Táňou Pauhofovou


Postavu krásnej, mladej šéfredaktorky Leona zveril režisér slovenskej herečke Táne Pauhofovej. "Mám to šťastie, že si môžem pri svojej práci vyskúšať čokoľvek, bolo to veľmi zaujímavé, obohacujúce," komentovala svoje účinkovanie v novej českej komédii, ktorá vstúpi do kinodistribúcie od 20. septembra.

Komentáre