Hudba a film

Festival TOPFEST prinesie rockovú muziku z celého sveta

"Spoločne so Slovenskom a Českou republikou sa na stageoch predstaví produkcia z 10 krajín. "

TASR, 9. mája 2023 15:13
Headlinerom festivalu bude kanadská kapela Three Days Grace. Foto: Feff Forney


Festival TOPFEST SLOVAKIA 2023 otvorí svoje brány 23. 6. 2023 a na tri dni zmení RC letisko v obci Abrahám na epicentrum poriadnej rockovej muziky. Fanúšikom prinesie príchuť z mnohých jej žánrov. Spoločne so Slovenskom a Českou republikou sa na stageoch predstaví produkcia z 10 krajín. Tvorbu u nás predstaví Švédsko, Poľsko, Holandsko, Nemecko, Maďarsko, Kanada, USA a Austrália.

ŠVÉDSKO-KANADSKÁ TROJKA NA PIATOK


Piatok sa na festivale TOPFEST SLOVAKIA 2023 bude niesť v znamení švédskej rockovej scény. Predstavia sa z nej až dve formácie. Amon Amarth zastupuje melodický death metal. Najnovšie fanúšikov potešila albumom vlani v auguste, išlo o dielo s názvom The Great Heathen Army. Spoločne s kapelou Machine Head ho predstavili na Vikings and Lionhearts Tour 2022.

Druhým zástupcov švédskej tvrdej muziky je kapela Arch Enemy. Takisto sa štýlovo radí medzi melodický death metal band. Ostatný album vydala kapela Arch Enemy v auguste 2022 – Deceivers znamenal najdlhšiu pauzu medzi dvomi štúdiovkami tejto švédskej partie.

Severské duo v piatok na TOPFEST SLOVAKIA 2023 rozbije kanadská kapela Three Days Grace z Toronta. Three Days Grace mala v rebríčku Billboard 17 number one skladieb v kategórii Hot Mainstream Rock Tracks a 3 v kategórii Alternative Songs.

NEMECKO-ČESKÁ SILA SOBOTY
Sobota bude, čo sa týka headlinerov, na festivale TOPFEST SLOVAKIA 2023 stredoeurópska. Okrem českej legendy Kabát, sa fanúšikovia môžu tešiť na nemecký power metal v podaní kapely Powerwolf.
Ani v nedeľu TOPFEST SLOVAKIA 2023 nepoľaví. Dôkazom toho bude metalcoreová kapela Parkway Drive z Austrálie. Tento exkluzívny hosť od protinožcov je v tomto štýle pojmom, fanúšikovia veľmi dobre vedia, na čo sa môžu na koncerte tešiť. Svojou troškou prispeje k energickému nedeľňajšiemu dianiu na pódiu aj holandská kapela Epica.

Komentáre