Hudba a film

Do kín prichádza retro komédia plná hviezd – Podfuk za všetky prachy

"V hlavných úlohách sa predstavia 3 hollywoodske legendy: Robert De Niro, Morgan Freeman a Tommy Lee Jones."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 9. júna 2021 8:00
Podfuk za všetky prachy Foto: Continental film
Majú za sebou viac ako 50 rokov hereckých skúseností, na chrbte 7 či dokonca 8 krížikov, v poličkách dokopy 4 Oscarov, milióny fanúšikov na celom svete a teraz už aj 1 spoločný film. Režisérovi a scenáristovi Georgeovi Gallovi (Polnočný beh, Môj sused zabijak 2, Bad Boys) sa podaril husársky kúsok, keď do svojej novej komédie Podfuk za všetky prachy získal obsadenie snov.



Robert De Niro vo filme stvárňuje smoliarskeho filmového producenta, ktorý má na konte úctyhodné množstvo prepadákov, ale žiadny kapitál. Tommy Lee Jones si zase zahral hereckú hviezdu na dôchodku s nulovým pudom sebazáchovy a permanentným promile alkoholu v krvi. A napokon, Morgan Freeman dostal rolu drsného mafiánskeho bossa, ktorý rád „podporuje“ kultúru, no požičané si berie späť aj s úrokmi. Trojicu postáv spojí jeden smrteľne nebezpečný, no zároveň neskutočne zábavný podfuk za všetky prachy.



Píše sa rok 1974. Filmový producent Max (Robert De Niro) má za sebou, jemne povedané, neúspešný film a na krku naštvaného mafiána (Morgan Freeman), ktorý mu naň požičal peniaze. Za 72 hodín musí získať 350 000 dolárov, inak je po ňom. Prefíkaný producent sa však vie vynájsť v každej situácii. Vytiahne zaprášený scenár, dá dokopy druhoradý štáb a do hlavnej úlohy svojho nového filmu obsadí starnúcu westernovú legendu (Tommy Lee Jones), ktorú plánuje počas natáčania kaskadérskych kúskov poslať na druhý svet a zhrabnúť tučnú poistku. Lenže večne opitý herec akoby mal deväť životov, zo všetkých smrtiacich nástrah odchádza bez zranenia a s gráciou si ide po ďalšiu fľašu. Mafia si opäť raz bude musieť poradiť sama a bez zbytočných okolkov…



Podľa mnohých zahraničných recenzií je úloha filmového producenta Maxa v snímke Podfuk za všetky prachy jedným z najlepších komediálnych výkonov v kariére Roberta De Nira. Prevažne dramatický herec Tommy Lee Jones si tu zase zaspomínal na svoje najhviezdnejšie časy v kultovej sérii Muži v čiernom a ako komik sa opäť predviedol vo vynikajúcej forme. Skvelé herecké výkony v kombinácii s jemne čiernym humorom sľubujú skutočne zaujímavý filmový zážitok.



Dúfam, že náš film skrátka donúti ľudí smiať sa. Žijeme v neistých časoch a smiech je univerzálne dobro,“ hovorí o snímke Podfuk za všetky prachy režisér George Gallo. My veríme, že táto vydarená komédia rozosmeje v kinách aj slovenských divákov a pomôže im zlepšiť náladu. Podfuk za všetky prachy bude mať na Slovensku premiéru 10. 6. 2021.

Komentáre