Hudba a film

Do kín prichádza dlho očakávaný horor Halloween zabíja

"Už 21. októbra príde do kín horor Halloween zabíja, ktorý je pokračovaním filmu Halloween režiséra Davida Gordona Greena. V nadväznosti na minulý úspech si tvorcovia od filmu veľa sľubujú."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 19. októbra 2021 9:43
HALLOWEEN ZABÍJA (HALLOWEEN KILLS) Foto: CinemArt
V roku 2018 film Halloween zarobil na celom svete vyše 250 miliónov dolárov. Stal sa tak najviac zárobkovou časťou 40-ročnej halloweenskej série a stanovil nový rekord pre najúspešnejší otvárací víkend hororového filmu so ženskou hlavnou postavou v dejinách.

Už vtedy tvorcovia pochopili, že úspech ich prvého filmu im dal možnosť vytvoriť dejový oblúk pre ďalšie dve pokračovania. Scenárista a režisér David Gordon Green o pokračovaní povedal: “Keď máte takýto úspešný film, umožní vám to vytvoriť ďalšiu, väčšiu, drsnejšiu, brutálnejšiu, odviazanejšiu kapitolu. Týmto filmom sa snažíme fanúšikom priniesť niečo nové a potešiť aj seba.”



Halloween zabíja je pritom vlastne už tretím pokračovaním. Za prvotinu sa dá považovať mimoriadne úspešný Halloween Johna Carpentera z roku 1978, druhým bol po 40 rokoch Halloween Davida Gordona Greena a teraz prichádza Halloween zabíja od totožných tvorcov.

Niektoré netvory je nemožné zabiť
Michael Myers, legendárny tichý zabijak s bielou maskou, úspešne uniká už vyše štyridsať rokov. Horor Halloween zabíja je ďalšou kapitolou v úspešnej a mimoriadne húževnatej série.

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlho utekala pred tichým vraždiacim monštrom menom Michael Myers, až sa rozhodla zmeniť taktiku. Prestala utekať, začala bojovať a nalákala Michaela do dokonalej pasce. Tá síce vyšla, ale…



Príbeh filmu Halloween zabíja sa začína v okamihu, keď predchádzajúci film skončil. Ťažko zranená Laurie odchádza v sprievode dcéry a vnučky do nemocnice a v protismere sa k jej horiacemu domu rútia hasiči. V jeho útrobách je v ohnivom pekle uväznený zabijak, ktorý ju prenasledoval celý život. Nanešťastie, nielen mačky majú sedem životov. Ubehne pár minút a Michael Myers už zase chodí ulicami mesta, ktoré sa pripravuje na halloweensku noc, a úspešne zvyšuje počet svojich obetí. Správa o tom, že z jej pasce unikol, sa dostane aj k Laurie, ktorá si je istá, že keď Michaela porazila raz, porazí ho aj druhý raz. Len bude potrebovať pomoc. Bude ale nutné presvedčiť obyvateľov mestečka, aby sa Myersa prestali báť.



Problém sa týka všetkých
Zaujímavosťou aktuálneho filmu Halloween zabíja je, že problém Michaela Mayersa sa už netýka iba jednej rodiny, ale celého mestečka, celej komunity ľudí, ktorí sa predtým vo filmoch ocitli iba okrajovo. “Pokúšali sme sa otvoriť filmu nové možnosti odhalením života v Haddonfielde,” povedal Danny McBride, spoluscenárista a dlhoročný tvorivý partner Davida Gordona Greena, “Chceli sme ho oživiť postavami, ktoré vystupovali už v pôvodnom filme z roku 1978 a nájsť spôsob, ako ich zapojiť do nového príbehu. V prom filme sme videli, ako Mayersova prvá vlna zabíjana pred 40 rokmi ovplyvnila Laurie a ako to ovplyvnilo jej rodinu. Teraz sa snažíme ukázať, ako tá istá noc ovplyvnila celé mesto.”



Posledný z trojice scenáristov, Scott Teems, dodáva: “Je pre mňa fascinujúce vidieť dramatické príbehy z viacerých pohľadov. Začať dej uprostred predošlého filmu s postavami, ktoré sme v Haddonfielde ani nepoznali, to mu dodáva veľkú a napínavú energiu.”

Horor Halloween zabíja prináša do kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 21. októbra.

HALLOWEEN ZABÍJA
(HALLOWEEN KILLS)
PREMIÉRA: 21. 10. 2021
RÉŽIA: David Gordon Green
SCENÁR: Scott Teems, Danny McBride, David Gordon Green
KAMERA: Michael Simmonds
HUDBA: John Carpenter
HRAJÚ: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Thomas Mann and Anthony Michael Hall
HRAJÚ (HLASY): Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Nick Castle
ŽÁNER: horor
STOPÁŽ: 105 min
ZEM VZNIKU: USA
ROK VÝROBY: 2021
ŠTÚDIO: UIP - Universal
FORMÁT: 2D DCP, zvuk 5.1, 7.1
JAZYKOVÁ VERZIA: anglicky so slovenskými titulkami
PRÍSTUPNOSŤ: nevhodné pre vekovú kategóriu maloletých do 15 rokov

Komentáre