Hudba a film

Čekovský: Anjel bol jeden z posledných textov, ktoré mi Lasica poslal

"Otca som stratil, keď som mal šesť rokov, teraz mi zomrel druhýkrát, povedal Čekovský, ktorý s Lasicom plánoval dokonca turné."

TASR, 22. júla 2021 11:53
Na archívnej snímke Milan Lasica. Foto: TASR Pavel Neubauer

Jeden z posledných textov Milana Lasicu zhudobnil spevák a skladateľ Marián Čekovský. Emotívnu pieseň Anjel zverejnil v pondelok (19. 7.) na sociálnej sieti, deň po náhlej smrtí humoristu, dramatika, textára, herca, režiséra, moderátora a speváka. "Otca som stratil, keď som mal šesť rokov, teraz mi zomrel druhýkrát," povedal pre TASR Čekovský, ktorý s Lasicom plánoval dokonca turné a spoluprácu na spoločnom albume aj s ďalším spevákom a skladateľom Petrom Lipom.



"Potom zrazu prišla 'korona', rozhodli sme sa, že sa stíšime. Na Vianoce som mu napísal, že si od Ježiška želám nejaký text od Milana Lasicu, Milan mi odpísal - Dobre, poviem mu," priblížil hudobník genézu celkovo desiatich textov, ktoré mu Lasica skutočne daroval "pod stromček". "V tom čase sa rozpútala debata o tom, že mám záujem urobiť album Čekovský spieva Lasicu pri Lipe. Mali sme sa stretnúť u mňa v štúdiu v Košiciach, ktoré som sa snažil z dôvodu tohto projektu čo najskôr dokončiť, aby mali páni pohodlie pri nahrávaní. Bola to konečne možnosť zažiť niečo, na čo som sa veľmi tešil," vysvetľuje Čekovský.

Nahrávacie štúdio naozaj dokončil, desať Lasicových textov mal na stole a dostali aj podobu "hudobnej skice". "Anjela som mal najmenej spracovaného, pretože to bol jeden z posledných textov, ktorý mi poslal. Keď Milan Lasica odišiel, uvedomil som si, že všetky moje plány naberajú iný smer. Rozhodol som sa pesničku nazvať Anjel, naspieval som ju na prvýkrát takisto ako pred niekoľkými rokmi pieseň Myslím, že môže byť," prezradil Čekovský. V jeho štúdiu Fuga mali nahrávať aj pieseň, ktorú Lasica napísal pre "Čekyho" sestru Ľubicu. "Mal ju veľmi rád, hrávali spolu v Bratislava Hot Serenaders práve s orchestrom, s ktorým vystupoval Milan naposledy a odišiel tým najgrandióznejším, chaplinovským až moliérovským spôsobom," dodáva k piesni Slečna z letiska, ktorá bude súčasťou pripravovaného albumu.

Komentáre