Hudba a film

Ambiciózny Tom Cruise príde do našich kín už 13. júla

"Diváci sa môžu tešiť na Mission: Impossible Odplata - Prvá časť!"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 12. júla 2023 11:15
Foto: Cinemart
6. septembra 2020 , v prvý deň nakrúcania filmu Mission: Impossible Odplata - Prvá časť, Tom Crui-se skočil na motorke z vrcholu nórskeho pohoria Helsetkopen. Zišiel zo špeciálne vybudovanej rampy na vrchole, ktorý sa nachádza vo výške približne 1 200 metrov nad morom, zrútil sa z výšky 4 000 metrov do rokliny pod sebou, a následne sa mu otvoril padák sotva 500 metrov nad zemou. Mission: Impossible Odplata - Prvá časť je v kinách od 13. júla a sľubuje obrovskú dávku napätia.

Tentoraz sa Ethan Hunt a tím Impossible Mission Force vydávajú po stopách nebezpečnej zbrane, ktorá má potenciál zničiť celé ľudstvo, aby ju zaistili skôr, ako sa dostane do rúk šialenca. Počas svojho náročného a nebezpečného pátrania sa však musí neustále obzerať cez plece, pretože z jeho dávnej minulosti sa vynára až príliš živý prízrak. Gabriel (Esai Morales) poznal Ethana ešte v čase, keď nebol elitným agentom, a pozná každú jeho slabinu. Ethan, pre ktorého bolo zdravie a bezpečnosť jeho blízkych a členov tímu vždy viac, ako úspešne splnená misia, bude tentoraz možno musieť prehodnotiť svoje priority.

Pozrite si trailer tu:

Najnebezpečnejší kúsok kariéry

Vyššie spomínaný kaskadérsky je považovaný za najnebezpečnejší v Cruisovej kariére, Je na čo sa tešiť, vzhľadom k tomu, že v predchádzajúcich filmoch Mission: Impossible sa okrem iných dych vy-rážajúcich pokusov hojdal na vonkajšej strane najvyššej budovy sveta, dubajskej Burdž Chalífa za-vesil sa na bok Airbusu A400M počas letu a vyskočil z Boeingu C-17 Globemaster III z výšky 25 000 stôp, pričom sa mu otvoril padák len 2 000 stôp nad zemou a stal sa prvým človekom, ktorý kedy na filmovom plátne vykonal zoskok z veľkej výšky s nízkym otvorením…


Ako je už u Cruisea štandardom, zoskok na motorke - pri ktorom sa jeho postava Ethan Hunt priblíži k okraju, odhodí motorku a vykoná vysoko riskantný BASE jump v šesťsekundovom okne, ktoré má pred dopadom - sa dlho plánoval. Po ročnom nacvičovaní vo Veľkej Británii počas príprav produkcie do doby, než sa rozbehli kamery, absolvoval viac ako 500 zoskokov padákom a 13 000 motokroso-vých skokov, aby sa pripravil na najnebezpečnejší kaskadérsky kúsok, aký kedy na plátne absolvo-val.

“To je najdynamickejší aspekt celého procesu tvorby týchto filmov: 'Ako sa k tomu postavíme? Čo musíme natrénovať? Ako nadobudneme istoty v zručnostiach, ktoré potrebujeme na dosiahnutie tohto všetkého?” Cruise sa usmieva, "Musíte si položiť otázku: 'Ako to dopadne?”

Veľmi úspešná séria filmov

Pôvodný film Mission: Impossible (1996) bol Cruisovým prvým filmom na pozícii producenta. "Bola to prvá vec, ktorú som chcel produkovať, pretože som vedel, že to bude zábava," hovorí Cruise, "Ne-vedel som to naisto, ale dúfal som, že by to mohlo byť potenciálne veľmi úspešné pre štúdio." Nemý-lil sa. V súčasnosti séria Mission: Impossible celosvetovo zarobila viac ako 3,5 miliardy dolárov.


"Vedel som, že ak bude film úspešný, tak sa dočká pokračovania, prinesie nové príbehy a posunie akcie na vyšší level čo bola a stále je pre mňa veľká výzva," hovorí Cruise, "Chcel som experimen-tovať s akciou a mal som pocit, že takéto filmy sa vtedy ešte nenakrúcali; také, na akých som vyras-tal v kine.”

Skvelý zážitok v kinách sľubujú okrem strhujúcich hereckých výkonov aj samotní protagonisti. Tvor-covia pre film získali také herecké osobnosti, akými sú Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Greg Tarzan Davis, Esai Morales, Pom Klementi-eff a ďalší.

Zaujímavé sú aj lokácie nakrúcania, tvorcovia filmovali v Abú Dhabí, v Ríme, Benátkach, Anglicku a Nórsku.

Film Mission: Impossible Odplata - Prvá časť príde do slovenských kín v distribúcii spoločnosti CinemArt SK už 13. júla.

Komentáre