Hudba a film

Kino novinky týždňa: Opäť budeme cvičiť draka!

"Jeden z najúspešnejších animovaných filmov z dielne Dream Works Animation sa dočkal pokračovania. Vrátime sa na ostrov Blp, kde rojko Štikút vycvičil draka Bezzubku."

Veronika Rosputinská, 18. júna 2014 10:00
Ako si vycvičiť draka 2 Foto: Youtube screenshot


Koncom školského roka sa do slovenských kín dostáva pokračovanie populárnej rozprávky Ako si vycvičiť draka. Chýbať nebudú obľúbené postavy, humor a emócie.

Ako si vycvičiť draka 2


Animovaný film o priateľstve chlapca a draka chytil za srdce nejedno dieťa a pozitívne hodnotenia si snímka vyslúžila aj u dospelého diváka. Po štyroch rokoch ponúka Dream Works Animation pokračovanie a vracia divákov na ostrov Blp, kde miestni Vikingovia vymenili pravidelné boje s drakmi za harmonický vzájomný život. V dvojke sa v príbehu posunieme o celých päť rokov, z chlapca Štikúta sa stal mladý muž, ktorý so svojím verným dračím priateľom – Bezzubkou, brázdi známe aj neznáme končiny. Na jednej takejto dobrodružnej výprave sa dvojica dostane do ľadovej jaskyne, kde stretnú tajomnú Dračiu jazdkyňu, z ktorej sa vykľuje Štikútova stratená mama. Idylickú rodinnú pohodu však nečakajte, starú známu partiu, doplnenú o nájdenú mamu, čaká náročný boj proti Dragovi.


WTF


81-minútová francúzska komédia režiséra Raphaëla Frydmana je postavená na jednej hviezde a tou je Rémi Gaillard, ktorý si ohlas a popularitu získal ako Borat. V tejto komédii vystupuje Rémi ako 38-ročný muž žijúci z dávok štátu a s tehotnou priateľkou sa konečne presťahuje do malého domčeka a rozhodne sa oženiť. Od svokra dokonca získa stabilnú prácu. Čo myslíte, vydrží viesť takýto usporiadaný život?

Komentáre