Ekológia

TOMRA sa stala dodávateľom recyklomatov pre Tesco na Slovensku

"Globálny líder v oblasti zálohovania a recyklácie bude spolupracovať so spoločnosťou Tesco na Slovensku v rozšírenej podobe – po novom si ho vybrala aj ako dodávateľa recyklomatov do svojich prevádzok naprieč krajinou."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 26. júla 2021 9:54
Spoločnosť TOMRA sa stala dodávateľom recyklomatov pre Tesco na Slovensku Foto: TOMRA
Zákazníci v prevádzkach Tesco po celom Slovensku začnú od 1. januára zálohovať jednorazové PET obaly a plechovky v recyklomatoch od spoločnosti TOMRA Collection Slovakia. Spoločnosť tak rozširuje pole svojho pôsobenia na Slovensku. „TESCO je silným a osvedčeným obchodným partnerom. Veľmi sa tešíme na ďalšiu spoluprácu, ktorá zákazníkom prinesie efektívny a jednoduchý systém zálohovania,“ uviedol Roman Postl, konateľ spoločnosti TOMRA Collection Slovakia.



Recyklomaty tejto spoločnosti postupne nainštalujú do približne 140 prevádzok Tesco po celom Slovensku.
Tesco prispieva k budovaniu trvalej udržateľnosti na Slovensku už 25 rokov. Už dnes sa pripravujeme na spustenie systému zberu nápojových obalov od januára 2022, a to pilotným projektom zberných automatov v Senci a Nitre. Tu si už teraz môžu zákazníci vyskúšať nový systém zálohovania PET fliaš a plechoviek a navyše prispieť k tomu, aby bolo ich mesto zelenšie,“ hovorí Martin Kuruc, CEO Tesca na Slovensku.

Globálny líder v oblasti recyklácie a zálohovania má za sebou desiatky rokov skúseností a po celom svete približne 80 000 automatov. Recyklačné automaty budú vďaka svojim vlastnostiam spoľahlivým pomocníkom v systéme zálohovania pre zákazníkov aj prevádzkovateľov obchodov po prechode na povinné zálohovanie PET fliaš a plechoviek v obchodoch s plochou nad 300 m2.

Komentáre