Cestovanie

Slovenské rozprávky na Bojnickom zámku si zatiaľ pozreli tisíce ľudí

"Rozprávka Dlhý nos naučí deti okrem iného aj to, že kradnúť sa nesmie, rozprávanie O troch grošoch im ukáže, že je potrebné vážiť si minulosť a myslieť na budúcnosť."

TASR, 21. júna 2022 11:12
Bojnický zámok, archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trojicu rozprávok z pera Pavla Dobšinského si na Bojnickom zámku počas prvých dní podujatia pozreli tisíce ľudí. Podujatie bude pokračovať od stredy do nedele (22. - 26. 6.). TASR o tom informovala PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

"Už 24. ročník návštevnícky obľúbeného podujatia Rozprávkový zámok sa nesie v duchu klasických slovenských rozprávok. Vybrané tri príbehy si kladú za cieľ naučiť deti myslieť aj na druhých, navzájom si pomáhať a mať sa v úcte," pripomenula Gordíková.

Rozprávka Dlhý nos naučí deti okrem iného aj to, že kradnúť sa nesmie, rozprávanie O troch grošoch im ukáže, že je potrebné vážiť si minulosť a myslieť na budúcnosť. Laktibrada im názorne predvedie, aké dôležité je podeliť sa v núdzi s blížnymi.

"Každá rozprávka vlastným osobitým štýlom prezentuje príbeh o nevyhnutnosti vzájomnej spolupatričnosti, pomoci a solidarite. Šťastný koniec vo všetkých troch príbehoch prináša divákom nádej na krajšiu budúcnosť a vieru v to, že aj oni sami môžu zmeniť svet k lepšiemu," dodala PR manažérka múzea.

Komentáre