Cestovanie

Panoramatický výhľad na Nízke Tatry sprostredkujú živé kamery

"Nainštalovali ich v rozhľadni na Ostredku, tzv. Bencúrovej veži."

TASR, 11. augusta 2022 17:14
Na archívnej snímke výhľad z Chopka na Nízke Tatry. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Panoramatické výhľady na Nízke Tatry ponúknu dve nové živé kamery. Skutočným i virtuálnym návštevníkom Demänovskej Doliny sprostredkujú v reálnom čase informácie o počasí. Nainštalovali ich v rozhľadni na Ostredku, tzv. Bencúrovej veži. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

"Kamery ponúkajú živý prenos na viacerých weboch vrátane stránky našej obce a stránky regiónu Liptov. Ako bonus sme na vyhliadkovej veži na Ostredku nainštalovali aj wifi hotspot," priblížil zastupujúci starosta Demänovskej Doliny Richard Bros.

Obec dala kamery osadiť v spolupráci s liptovskou OOCR.

Demänovská dolina je podľa Šarafínovej vyhľadávanou turistickou lokalitou, najmä pre možnosť dostať sa na Chopok lanovkami. "Dolina však ukrýva oveľa viac krásnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Okrem rozhľadne Bencúrova veža sú nimi napríklad Vrbické pleso aj dve demänovské jaskyne. Rovnako aj Lutonského promenáda, ktorá náučnou formou odkryje históriu cestovného ruchu na Liptove aj v Jasnej, či náučný chodník Príbeh vody priamo v okolí potoka Demänovka," povedala Šarafínová. Ten poodhalí tajomstvá potoka, ktorý dolinu roky formoval.


Komentáre