Cestovanie

Luxus a slnko na každom kroku: Dovolenka v Dubaji

"Predstavte si mesto, kde si môžete dopriať jazdu na najvyššom mrakodrape, relaxovať na umelo vytvorenom ostrove, alebo sa vydať na nákupy do najexkluzívnejších obchodov. Dubaj takouto lokalitou rozhodne je. Púšť sa tu mení na futuristickú oázu luxusu a všetko, čo sa blyští, je skutočne zlaté. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 26. augusta 2024 18:06
Ilustračné foto Foto: oleg_p_100/Adobestock.com
Pri plánovaní dovolenky v tomto dynamickom emiráte sa pripravte na jedinečnú kombináciu moderných zázrakov a tradičného šarmu. Očakávajte, že vás skutočne očarí a že váš pobyt bude plný prekvapení, ktoré prekonajú aj vaše najodvážnejšie sny.

Nebeské výhľady, ktoré vás dostanú do kolien
Prvým dojmom, ktorý vás počas vysnívanej dovolenky v Dubaji zasiahne, je výška. A nemyslíme tým len teploty, ktoré tu bežne atakujú 40°C. Dubaj je mestom mrakodrapov, z ktorých najvyšší, Burdž Chalífa, sa pyšne vypína do výšky 828 metrov. Pohľad na mesto z jeho vyhliadkovej plošiny vám ukáže metropolu v plnej kráse – rozľahlú púšť, ktorú pretínajú rieky asfaltu a obklopujú nebeské veže zo skla a ocele.

Nákupná terapia na najvyššej úrovni
Dubaj je Mekkou pre milovníkov nákupov. Dubai Mall je najväčšie nákupné centrum na svete, kde si môžete kúpiť veci luxusných značiek alebo suveníry s tematikou púšte. A ak vás nákupy unavia, môžete si pozrieť akvárium, korčuľovať sa na ľadovej ploche alebo si dokonca vychutnať show tancujúcich fontán. A prečo si neskúsiť zjednávať na trhu so zlatom v Deire? Je to jediné miesto na svete, kde vám zlatník povie: „Tak koľko si želáte gramov?“

Pláže, ktoré sú rajom na zemi
Ak ste si mysleli, že Dubaj je len o mrakodrapoch a nákupoch, pripravte sa na prekvapenie. Výhodné lacné all inclusive dovolenky v tejto krajine si ľudia obľúbili a vyberajú aj pre nádherné pláže. Tie sú dokonale čisté a pieskové, ako by boli z jemného snehu, ktorý sa pod nohami ani pri tých najvyšších teplotách netopí.

Každý emirát a rezort má tie svoje, avšak pláž Jumeirah Beach Residence v centre Dubaja je obľúbeným miestom nielen pre turistov, ale aj miestnych. Môžete tu využiť vodné športy, zaplávať si v Perzskom zálive alebo len tak relaxovať s nohami na pevnej taburetke, s koktailom v ruke a pozerať sa na nekonečný horizont. A ak máte radi trochu adrenalínu, skúste jazdu na vodnom skútri alebo kite surfing, pretože vietor tu vždy fúka tým správnym smerom.

Gurmánska cesta okolo sveta
Dubaj je aj rajom pre milovníkov jedla. Miestna kuchyňa je fascinujúcim mixom arabských chutí, ktoré sa stretávajú s vplyvmi indickej, iránskej a dokonca aj filipínskej kuchyne. Ale to nie je všetko! V Dubaji nájdete reštaurácie od Michelinských šéfkuchárov, kde môžete ochutnať jedlá z celého sveta. A ak máte chuť na niečo naozaj unikátne, skúste večeru v reštaurácii Al Mahara, kde sa stoluje uprostred akvária plného exotických rýb – jediné, čo vám bude pripomínať, že nie ste v podmorskom svete, je vaša peňaženka, ktorej obsah sa po návšteve tejto luxusnej reštaurácie zmenší.

Kultúra a tradície – kontrast starého a nového
Dubaj nie je len o moderných zázrakoch a najmodernejších herných konzolách sveta. Ak vás zaujíma kultúra a história, určite navštívte staré mesto a štvrť Al Fahidi, kde si môžete pozrieť tradičné arabské domy s veternými vežami a navštíviť múzeum v starej pevnosti Al Fahidi. Prechádzka po trhu s koreninami a látkami vám priblíži atmosféru tradičného arabského bazáru a sveta, kde sa zastavil čas.

Dubaj vám ponúka aj nekonečné možnosti zábavy. Rodiny ocenia obrovské tematické parky ako IMG Worlds of Adventure alebo Dubai Parks and Resorts, kde sa zabavia malí aj veľkí. Ak máte radi adrenalín, určite si nenechajte ujsť lyžovanie v Ski Dubai. Prípadne sa prejdite cez púšť na ťave, kde vám sprievodca ukáže, ako sa kedysi putovalo cez arabské duny. Nezabudnite sa ale vybaviť vhodným odevom, aby ste sa po návrate domov nemuseli ako prvé zvažovať objednávanie k odbornému lekárovi.

Dovolenka v Dubaji je ozajstným zážitkom, ktorý sa vám vryje do pamäti na celý život. Tento fascinujúci emirát ponúka zmes luxusu, kultúry, dobrodružstva a zábavy, ktorá nemá obdobu. Nezáleží na tom, či ste milovníkom luxusu, dobrodružstva, histórie alebo nákupov – mesto má niečo pre každého. Stačí si len vybrať, ktorý z týchto zážitkov si chcete užiť najviac.

Komentáre