Cestovanie

Bodku za lyžiarskou sezónou v Jasnej a vo V. Tatrách dajú tento víkend

"V Jasnej sa bude lyžovať na Liptove aj na Horehroní, v úsekoch Chopok - Priehyba a Chopok - Kosodrevina, kde je na zjazdovkách v priemere ešte pol metra snehu."

TASR, 5. mája 2023 12:39
Na snímke lyžiari v stredisku Jasná Nízke Tatry v utorok 21. decembra 2021. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová
Demänovská Dolina/Vysoké Tatry 5. mája (TASR) - Nadchádzajúci predĺžený víkend dá bodku za lyžiarskou sezónou 2022/2023 v Jasnej a vo Vysokých Tatrách. TASR o tom informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR), ktorá je prevádzkovateľom tamojších lyžiarskych stredísk.

V Jasnej sa bude lyžovať na Liptove aj na Horehroní, v úsekoch Chopok - Priehyba a Chopok - Kosodrevina, kde je na zjazdovkách v priemere ešte pol metra snehu. "V prevádzke budú v sobotu, nedeľu a pondelok (6. - 8. 5.) kabínkové lanovky v úsekoch Biela púť - Priehyba a Priehyba - Chopok. Na južnej strane lanovky Krupová - Kosodrevina a Kosodrevina - Chopok," priblížil Galajda. Dodal, že po víkende budú lanovky v Jasnej v prevádzke iba počas víkendov.

V Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách je na zjazdovke ešte meter a pol snehu. Počas predĺženého víkendu budú lanovky v prevádzke v úsekoch Tatranská Lomnica - Štart, Štart - Skalnaté Pleso a do Lomnického sedla. Pre peších návštevníkov bude v prevádzke aj pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok a Solisko Expres na Štrbskom Plese. "Počas Tatranskej májovky si môžu návštevníci okrem jarnej lyžovačky, výletov lanovkami či ochutnávky tatranskej gastronómie vyskúšať aj jazdu na horských kárach na trojkilometrovej trati z medzistanice Štart do Tatranskej Lomnice," uviedol Galajda.

Po predĺženom víkende budú lanovky v Tatranskej Lomnici v jarnej údržbe od 9. do 19. mája. Na Štrbskom Plese bude lanovka Solisko Expres v prevádzke počas víkendov. Pozemná lanovka na Hrebienok bude naďalej v dennej prevádzke.

V Jasnej sa lyžiarska sezóna začala 3. decembra 2022, na Štrbskom Plese 10. decembra a 17. decembra v Tatranskej Lomnici.

Komentáre