Biznis

WEXO: Attila Végh bude prvý slovenský športovec s vlastným NFT

"Šampión bojových umení sa pridáva k najväčšej digitálnej charite, ktorú v októbri spustili autori kryptomenovej platformy WEXO s raperom Majkom Spiritom."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 6. decembra 2021 13:24
Attila Végh Foto: TASR/Pavol Zachar
Predajom prvého NFT Majka Spirita sa už podarilo vyzbierať 50 000 eur, ktoré smerujú do APPA (Asociácia pomoci postihnutým) v Piešťanoch. Nezisková organizácia APPA sa venuje telesne postihnutým pacientom. Zo získaných prostriedkov sú hendikepovaným pacientom hradené aktívne rehabilitácie a zdravotné pomôcky.

Za pomoc týmto deťom sa rozhodol bojovať aj šampión bojových umení Attila Végh. Boxer a najúspešnejší slovenský MMA zápasník bude mať vlastné NFT. Prijal výzvu od Majka Spirita − prvého slovenského umelca s vlastným NFT − a stane sa tak prvým slovenským športovcom s NFT.

Ako športovec a podnikateľ sledujem dianie vôkol seba a musím priznať, že NFT ma zaujalo. Povedal som si, to musím mať. S tímom už mám pripravený biznisový koncept môjho prvého NFT, ale po vzhliadnutí Majkovho charitatívneho NFT sme náš projekt na chvíľu odložili a naplno sa pustili do spolupráce s WEXO.
Intenzívne pripravujeme airdrop NFT, ku ktorému sa dostanú iba tí, ktorí kúpou Majkovho NFT podporili hendikepovaných pacientov. A moje „veľké“ NFT príde čo nevidieť!
“ uistil svojich fanúšikov v súčasnosti najobľúbenejší zápasník MMA na Slovensku.

NFT Attilu Végha na podporu digitálnej charity bude predstavené do 24. 12. Rovnako ako NFT Majka Spirita, aj to Attilove bude registrované na blockchaine Cardano. Získa ho každý, kto sa kúpou NFT Majka Spirita zapojí do podpory zdravotne hendikepovaných pacientov.

Máme radosť z toho, že sa Attila Végh rozhodol pridať ku komunite WEXO a pomáhať spolu s nami. Väčšina z pacientov, pre ktorých to robíme, sú deti a ich príbehy nás všetkých chytili za srdce, preto využívame kombináciu umenia a blockchainových technológií, ktoré NFT obsahujú, na získanie financií, za ktoré sú financované dôležité rehabilitácie, bez ktorých by tieto deti nemohli napredovať v ceste za kvalitnejším životom,“ priblížil Peter Mariš, spoluzakladateľ kryptomenovej platformy WEXO.

Nákup NFT Majka Spirita umožnilo WEXO aj bez potreby platby kryptomenami, ako to býva pri väčšine predávaných NFT všade vo svete. Tomu, kto chce pomôcť stačí platobná karta a využiť môže externú platobnú bránu. Zakúpené NFT Majka Spirita neskôr uvidí vo svojej virtuálnej peňaženke WEXO a bezplatnej aplikácii. Následne mu automaticky pribudne aj NFT Attilu Végha.



Pri tejto príležitosti využijeme tzv. Airdrop kampaň, preto jedinou cestou, ako získať NFT Attilu Végha bude podpora telesne postihnutých pacientov. Získa ho iba ten, kto pomohol. A bude tak vlastniť hneď dve unikátne digitálne diela, jedno s Majkom Spiritom a druhé to od Attilu Végha,“ vysvetlil obchodný riaditeľ WEXO Juraj Farkaš.

NFT Majka Spirita predstavili autori v októbri a s jeho predajom spustili aj elektronickú aukciu o tri NFT Majka Spirita v limitovanej úprave. To najcennejšie z nich – diamantov − sa predalo za symbolických 7 777 eur. Na predaj sú ešte diela zo série NEW ERA po päťdesiat eur. Približne 10 % z ceny NFT (z 50 eur) predstavujú nutné náklady na platobnú bránu a zápis na blockchaine.

Nesmierne ma teší, že potenciál nášho charitatívneho NFT si našiel miesto i v takom drsnom svete, akými MMA a box bezpochyby dokážu byť. Som presvedčený, že digitálne umenie a snaha pomáhať iným pôjdu ruka v ruke a nájdu si svojich nasledovateľov. Úprimne som zvedavý na Attilove NFT. Uvidíme, čo vymyslí šampión,“ konštatoval Majk Spirit.
Spoznáme ho do Vianoc.

Komentáre