Biznis

Súboj o Čistinky vrcholí, slovenské mestá hlasujú ostošesť

"Do konca hlasovania zostávajú necelé dva týždne."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 16. septembra 2022 18:17
Súboj o Čistinky vrcholí, slovenské mestá hlasujú ostošesť! Foto: LIDL
Viac ako pol milióna hlasov! Taká je bilancia prvých tridsiatich dní hlasovania o Lidl Čistinky. Snažia sa východniari i západniari, vo víťazstvo veria na severe i juhu. Najnovší projekt diskontu opäť spojil slovenské mestá, ktoré usilovne hlasujú a dúfajú, že práve oni získajú mestský park jedna báseň. Ale pozor, o ničom ešte nie je rozhodnuté a do cieľa sa nekráča, do cieľa sa šprintuje! Do konca hlasovania zostávajú necelé dva týždne a dôležitý je každý hlas.



O tom, ktoré mestá (v prípade Bratislavy a Košíc aj mestské časti) sa zazelenajú Čistinkami rozhodnú v hlasovaní zákazníci Lidla. Za každých 20 € hodnoty nákupu získajú až do 25. septembra hlasovaciu kartičku s kódom, ktorý môžu zadať na webe www.lidl.sk/cistinka a podporiť tak svoje mesto. Mestá sú rozdelené podľa počtu obyvateľov do piatich kategórií a z každej vzíde jeden víťaz. Čistinky privítajú svojich prvých návštevníkov v lete 2023.



Ambasádorom projektu je známy slovenský spisovateľ Daniel Hevier. Jeho básne či rozprávky pre deti a texty slávnych slovenských piesní prepájajú generácie, rovnako ako Čistinky. „Zaujala ma aktivita spoločnosti Lidl, ktorá ponúka slovenskej verejnosti Čistinky - miesta, kde sa stretávajú ľudia, kde sa športuje, relaxuje, rozvíjajú sa vzťahy... Preto som rád prijal svoju účasť v tomto projekte a napísal niekoľko veršov do televíznych spotov. A keď pribudnú ďalšie mestá alebo obce, rád napíšem ďalšie básničky. Už teraz si robím na to "čistinku" na mojom spisovateľskom stole,“ povedal Daniel Hevier.

Čo nového v Novej bani?
Čistinka, svet nevídaný.

Každý si rád zacvičí
na Čistinke v Holíči

Príďte ku nám hrať sa
pozýva vás Čadca

Na Čistinke v Nových Zámkoch
hrajú basket Peťo s Jankou

Na Čistinke v Krtíši
rodina hlad utíši




Lidl Čistinka to je mestský park tvorený zo štyroch prepojených modulov. Tri z nich majú rozmer 12 x 12 m, štvrtým je multifunkčné športovisko s výmerou 15 x 15 m. Basketbal? Futbal? Volejbal? Stolný tenis? Žiaden problém, na Čistinke padnú mnohé športové rekordy. V ďalších troch častiach sa na ihrisku zabavia najmenší, pod prístreškom si jedlá pripravené na griloch vychutnajú mnohí fajnšmekri, workoutovú zónu využijú mladí i starší. Na Čistinkách sa bude nachádzať aj množstvo lavičiek a zelene. Jednoducho, mestský park jedna báseň! Lepšie však raz vidieť než stokrát čítať, a preto:


Svaly ako skaly si
precvičíš len v Skalici.

Zoberte sa do Sobraniec
čaká vás zábavy kopec.

Všetky hlavy do Ilavy!
Basketbal nás veľmi baví.

Chcete nájsť niečo nové?
Grilovačka v Sabinove!


„Chceme robiť zo Slovenska lepšie miesto pre život a byť dobrým susedom všade tam, kde sa nachádzajú naše predajne. Záleží nám na tom, aby komunity držali spolu a aby ľudia mali kde aktívne a zmysluplne tráviť voľný čas. S týmto cieľom sme na Slovensku postavili päťdesiat detských ihrísk Žihadielok. A presne s týmto istým cieľom teraz spúšťame hlasovanie o Čistinky, miesta kde si každý nájde to svoje,“ vysvetlil Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika.

Slovenskom letí výzva pre starších i mladších, športovcov i celé rodiny, psičkárov a kávičkárov: Pozor! Pohov! Všetky sídla príďte na Čistinky z Lidla. Kto však tieto Čistinky získa?



Rozloha Čistinky je viac ako dvojnásobná v porovnaní so Žihadielkom, hodnota jedného tohto mestského parku je 180 000 €. V prvom ročníku získa Čistinky päť miest, pričom každá Čistinka môže byť iná, jedinečná – moduly je totiž možné variabilne usporiadať s ohľadom na pozemok a lokalitu. Lidl oslovil všetky slovenské mestá, mestské časti a obce, v ktorých má predajňu s ponukou na zapojenie sa do súťaže. Záujem prejavilo 92 lokalít. Je medzi nimi aj tá vaša? Kliknite na web www.lidl.sk/cistinka a zistite správnu odpoveď.

A pamätajte, že na Čistinke (možno aj) v Rači, (nielen) Danielom sa páči!

Komentáre