Biznis

IKEA v septembri pokračuje v znižovaní cien a zameria sa na spánok

"IKEA pri príležitosti začiatku svojho nového finančného roka oznamuje ďalšie znižovanie cien."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 5. septembra 2024 12:15
Foto: IKEA
Od 4. septembra znižuje ceny ďalších viac ako 1100 výrobkov, a to v priemere o 19 percent. Od septembra 2023 sa zníženie cien na slovenskom trhu dotklo už polovice sortimentu. Spoločnosť IKEA tak pokračuje v snahe ponúkať nábytok a bytové doplnky za čo najdostupnejšie ceny, aby si ich mohlo dovoliť čo najviac ľudí.

„Veríme, že znižovanie cien pomáha našim zákazníkom, a najmä rodinám, ľahšie riešiť potreby v domácnosti. Ak bude makroekonomická situácia naďalej priaznivá, chceme v znižovaní cien pokračovať,“ uviedla Tímea Münzner, manažérka predaja IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Pri výrobkoch, ktoré v roku 2024 dostali nové nižšie ceny, vzrástol dopyt, čo sa prejavilo nárastom predaných kusov v porovnaní s minulým rokom o 19 percent. „To ukazuje, že ideme správnym smerom a že zákazníci nové nižšie ceny prijímajú veľmi pozitívne a ich spokojnosť rastie,“ dodáva Münzner. Novú nižšiu cenu dostáva v septembri napríklad obľúbené kreslo STRANDMON (zlacnené na 179 € z 219 €) alebo rám postele BRIMNES (194 € z 234 €). Ďalším príkladom je IKEA 365+ nádoba na suché potraviny 1,3 l zlacnená na 1,99 € z 2,99 €.

Spánok ako hlavná téma

Hlavnou témou nového finančného roka (od septembra 2024) je pre IKEA kvalitný spánok. Svojim zákazníkom pomáha hľadať riešenia už desiatky rokov. „Naše riešenia demokratizujú a demystifikujú kvalitný spánok, takže bez ohľadu na váš životný štýl, pracovné návyky, prostredie alebo rozpočet sa môžete do postele tešiť,” uvádza Tímea Münzner.

Viac než 400 výrobkov z tých, ktoré dostávajú od septembra novú nižšiu cenu, je práve zo sortimentu pre spánok. „Naším cieľom je osloviť milióny ľudí a pomôcť im zlepšiť spánok, a tým aj každodenný život. Vďaka tomu očakávame, že počas roku 2025 celosvetovo zvýšime predaj sortimentu súvisiaceho so spánkom o viac než 6 %," dodáva Münzner.

IKEA zároveň predstavila nového Sprievodcu pohodlným spánkom, ktorý pomáha zákazníkom s výberom vhodného matraca v závislosti od hmotnosti a tvaru tela alebo najčastejšej polohy pri spánku. Sprievodca je od leta k dispozícii na webe IKEA.sk a od septembra 2024 aj v obchodných domoch.

Komentáre