Auto&Techno

Vyhnite sa pokute a strate času s jednoduchým výberom PZP online

"Kúpa auta je v dnešnej náročnej dobe pre mnohých jedným z najväčších úspechov v ich živote. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 21. decembra 2022 11:33
Ilustračné foto Foto: D-Krab/Shutterstock.com
Avšak, kúpou a využívaním vozidla sa zaväzujete aj k určitým povinnostiam, ktoré sa neoplatí podceňovať. Jednou z nich je napríklad aj PZP poistenie, ktoré sa neoplatí podceňovať.

Výber správneho poistného krytia je teda zásadným a prvým krokom pri zabezpečení vášho motorového vozidla a svojej vlastnej osoby. Dobrou správou je, že rovnako ako rýchle objednanie k lekárovi cez internet, aj komfortná online selekcia PZP poistenia vám však ušetrí pri jeho hľadaní čas, peniaze aj nervy.

Čo je PZP poistenie?
Škoda spôsobená vedením motorového vozidla môže byť veľká. Zákon 381/2001 z.z. preto ustanovil každému majiteľovi vozidla uzavrieť povinné zmluvné poistenie, z ktorého sa náklady druhej a poškodenej strane z tohto krytia hradia.

Ak ste teda v dokladoch vozidla zapísaný ako majiteľ vozidla, prípadne nájomca, máte povinnosť toto poistenie uzavrieť. Škody, ktoré spôsobíte na zdraví alebo majetku, by mali byť z tohto poistenia kryté.

Prečo sa vám vyplatí?
Ako sme už spomínali vyššie, PZP poistenie kryje škody, ktoré spôsobíte pri dopravnej nehode. A ako iste veľmi dobre viete, nielen v prípade vozidla, ale aj zdravia a iných vecí sú tieto čiastky pomerne vysoké a vy na to nemusíte mať dostatočný rozpočet.

Z pravidelne plateného PZP poistenia sa môžu v prípade krízovej situácie a nehody tieto náklady jednoducho uhradiť a vy pritom ochránite svoje peniaze. Samozrejme, všetko je potrebné dôkladne zdokumentovať, potrebné zmluvy vyplniť, vďaka plným tonerom vytlačiť a doručiť poisťovni, s ktorou máte uzatvorenú zmluvu.

Vyberajte PZP už len online
Najlepšou správou na záver je, že tento ako aj iný druh poistenia si môžete vybrať aj z pohodlia domova. Výhodné PZP online si nájdete veľmi rýchlo a bez zbytočného cestovania a hľadania konkrétnej poisťovne. S pomocou prehľadného online porovnávača a kalkulačky si nájdete potrebné povinné zmluvné poistenie aj s návrhom zmluvy oveľa rýchlejšie a bez zbytočných starostí. Tak to vyskúšajte.

Komentáre