Auto&Techno

Bránia vám hrboľaté cesty využiť vaše auto na relax? Už nemusia

"Kvalita vozoviek v našej krajine nie je dostatočná a hodná stanovených noriem. Nepríjemné na tom je, že zlá a hrboľatá cesta spôsobuje nielen poškodenie auta a jeho častí, ale aj zhoršenie pohodlia v aute."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 28. novembra 2021 18:00
Ilustračná foto Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock.com
Avšak, s drobnými úpravami vozidla si môžete aj v tejto náročnej dobe pár minút na ceste v aute bez problémov užiť.

Prezradíme vám, ako na to?

Pohodlné oblečenie je základ
Chystáte sa pre plánovanú cestu autom opustiť domov a vyraziť za príjemnými zážitkami. Bunda na pevnom vešiaku nie je jediné oblečenie, ktoré by ste si mali so sebou zobrať. Veľmi často je práve nepohodlie nôh v dlhodobej sedavej polohe problémom, ktoré môže pri nepozornosti spôsobiť aj dopravnú nehodu.

Aby ste mohli preto svoje auto dobre nohami a pedálmi ovládať, myslite aj na spodnú časť outfitu. Moderné tesné rifle vymeňte za štýlové a pohodlné tepláky, v ktorých sa budete cítiť maximálne komfortne. Rovnako dôležitá je aj kvalitná a nie príliš tesná obuv. Postará sa o správne manévrovanie auta chodidlom bez najmenších problémov.

Vyskúšajte kvalitu a komfort športových sedačiek
Každý vodič, ktorý trávi veľa času za volantom vie, že od autosedačky závisí nielen pohodlie, ale aj zdravie a bezpečnosť. Štandardné sedadlá inštalované vo výrobe spĺňajú všetky bezpečnostné normy, no nie sú príliš pohodlné na dlhodobé používanie.

Navyše nie sú vybavené bočnými podperami, ktoré sú určené na udržanie a zaistenie vodiča pri rýchlych manévroch. V takýchto prípadoch sa vodič musí neustále udržiavať v napätí, čo odvádza pozornosť od správnych rozhodnutí v núdzových situáciách.

Moderné športové sedačky majú bočné podpery, ktoré fixujú polohu tela vodiča alebo spolujazdca vzhľadom na vertikálnu rovinu, čo umožňuje, aby sa pri ostrých zákrutách telo nekývalo rôznymi smermi. Vďaka tomuto sedadlu vodič s autom dokonale splynie.

Moderné športové sedačky majú aj možnosť maximálneho prispôsobenia individuálnym charakteristikám karosérie, líšia sa rôznou úrovňou tuhosti a nedeformujú sa ani pri najväčších fyzikálnych vplyvoch. Sú tiež zvonku obšité špeciálnymi materiálmi, ktoré zabraňujú skĺznutiu vodiča na mieste pri zvýšení rýchlosti, prudkom brzdení alebo v zákrute. Niektoré modely môžu byť vybavené ventilačnými systémami, takže ani pot a voda nemajú šancu znížiť váš komfort.

Vybavte si nimi svoje auto aj vy a uvidíte, že každá jedna cesta bude omnoho pohodlnejšia a výlet príjemným zážitkom.

Komentáre