Autá

Výsledok elektroofenzívy: Nové závody na výrobu akumulátorov

"Divízia Mercedes-Benz Cars vybuduje nové a rozšíri doterajšie závody na výrobu akumulátorov pri svojich nemeckých centrálnych závodoch Sindelfingen a Untertürkheim."

Peter Škorňa, 12. augusta 2018 8:00
Globálne združenie výroby akumulátorov divízie Mercedes-Benz Cars sa rozšíri. Foto: Daimler AG
Globálne združenie výroby akumulátorov divízie Mercedes-Benz Cars sa rozšíri na osem závodov na troch kontinentoch, päť z nich sa má nachádzať v Nemecku.

Ako sme písali už minule, do globálneho združenia výroby akumulátorov v rámci celosvetovej výrobnej siete pritom divízia Mercedes-Benz Cars investuje celkovo viac ako miliardu eur. Po rozhodnutí v roku 2017 o začlenení výroby vozidla EQ je produkcia akumulátorov v Sindelfingene ďalším krokom vo vývoji závodu smerom k elektrickej mobilite, čo rovnako ako v Untertürkheime prináša špičkové technológie.

V Sindelfingene sa pritom do budúcna majú vyrábať aj autonómne jazdiace autá vybavené príslušným softvérom a zodpovedajúcimi snímačmi. Komplexná modernizácia závodu Sindelfingen sa uskutočňuje pri celkovej investícii 1,5 miliardy eur.

Závod Mercedes-Benz Sindelfingen má spoločne s centrálou divízie vyše 25-tisíc zamestnancov a vyrába vozidlá GLA, Triedu E (sedan a kombi), CLS, Triedu S (sedan, kupé a kabriolet), Mercedes-Maybach Triedy S ako aj rodinu Mercedes-AMG GT.

Závod v Untertürkheime zdvojnásobí kapacitu na výrobu akumulátorov. Popri výrobe v prevádzke Brühl vznikne výroba akumulátorov teraz aj v prevádzke Hedelfingen. Závod s vyše 19-tisíc zamestnancami dodáva okrem iného motory, nápravy, prevodovky a komponenty

Komentáre