Technológie

Levitujúci reproduktor The OM/ONE

"The OM/ONE je prvý levitujúci reproduktor. Táto hračka pre ľudí so záujmom o extravagantné vybavenie domácnosti nepotrebuje žiadne batérie ani upevnenia, aby mohla levitovať. "

Erik Stríž, 18. augusta 2014 10:00
Levitujúci reproduktor The OM/ONE Foto: The OM/ONE


The OM/ONE nie je žiadna revolúcia a dokonca by nebolo vhodné rozprávať ani o vrchole evolúcie hudobných zaradení. The OM/ONE využíva iba pomerne dobre známy princíp odpuzovania sa magnetov navzájom a umiestnenia jedného z nich do pomerne stabilnej polohy vo vzduchu. Zaujímavý je však tým, že nikto pred ním tento koncept nevyužil pri reproduktoroch a že takéto zariadenie je skutočné schopné prehrávať hudbu v prijateľnej kvalite.


Dizajn, aký sa bežne nevidí


Zariadenie The OM/ONE pozostáva z dvoch častí. Pevná základňa obsahuje okrúhly magnet, ktorý umožňuje druhej časti prirodzene levitovať a otáčať sa okolo svojej vertikálnej osi. Uprostred tejto základovej kruhovej platformy je logo výrobcu svietiace modrou farbou.

Lietajúca guľa nemení svoje naklonenie vďaka premyslenej vnútornej konštrukcii s nízko posadeným ťažiskom. Na povrchu hornej polovice sa nachádza niekoľko pentagónov, ktoré sú otvormi pre reproduktory. Tie takto dokážu ozvučiť celú miestnosť v 360-stupňovom rozsahu.

Všetko je bezdrôtové - spojenia aj lietanie


Možno sa pýtate, ako je možné sa k takémuto reproduktoru, ktorý lieta niekoľko centimetrov nad svojou základňou, pripojiť smartfón alebo iný hudobný prehrávač. Odpoveď je, samozrejme, v bezdrôtovom spojení Bluetooth.

S pomocou Bluetooth prepojíte reproduktor The OM/ONE so svojím multimediálnym zariadením a získate tak lepšie ozvučenie priestoru, v ktorom sa nachádzate. Levitujúca guľa s reproduktormi obsahuje vstavanú batériu, ktorú je možné dobíjať dnes už tradičným microUSB konektorom. Na jedno nabitie vydrží prehrávať hudbu približne 15 hodín, čo je veľmi prijateľná doba. Je dôležité si uvedomiť, že toto nápadné zariadenie budete používať doma, kde máte vždy priestor na opätovné dobitie batérie.

Okrem vstavaného reproduktora je v lietajúcej guli aj mikrofón, ktorý poslúži ako handsfree k mobilnému telefónu.

Levitujúci reproduktor The OM/ONE Foto: The OM/ONE

Dostupnosť


Levitujúci reproduktor The OM/ONE je reálnym produktom vo fáze prototypu, ktorý si momentálne hľadá financie na sériovú výrobu prostredníctvom internetového crowdfundingu. Tvorcovia sa rozhodli nezaradiť projekt na portál Kickstarter či Indiegogo, ale na populárny Tilt.com.

Samotný zakladateľ portálu Tilt, James Beshara, na margo levitujúceho reproduktora uviedol, že ide o jeden z "najkúlovejších" produktov, aké sa kedy na jeho webe uchádzali o priazeň investorov.

Tvorcovia uvádzajú, že koncová cena levitujúceho reproduktora bude 199 amerických dolárov. Ak prispejete k realizácii sériovej výroby, dostanete ho za 179 dolárov. Pevne dúfame, že táto nie práve zanedbateľná čiastka nebude iba odrazom zaujímavého konštrukčného vyhotovenia, ale aj kvalitného a hlasného zvuku.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Head-up displej Navdy vám ukáže aj esemesky
Transformer Book: Konečne tablet vhodný aj na skutočnú prácu
Inteligentný zámok dverí odomknete aj mobilom
Luxusné telefóny nahradili vylepšené iPhony
Technologickí giganti sa zapájajú aj do zdravotnej starostlivosti
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Redakčný test: Našli sme windowsovú alternatívu k Macbooku
Gigantické hodiny s elektronickým atramentom ClockONE

Komentáre