Hudba a film

Kino novinky týždňa: Film o Pavlovi Demitrovi sa dostáva do kín

"Po niekoľkých predpremiérach sa film o slovenskej hokejovej legende dostáva do kín, kde si ho môže vychutnať široká verejnosť."

Veronika Rosputinská, 10. septembra 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot


Medzi viacerými premiérami tohto týždňa je aj dokumentárny film Dana Dangla o jednej z najväčších hviezd slovenského hokeja.

38


Film 38, s podtitulom filmová pocta hokejovej legende, je predstavením Pavla Demitru nielen ako športovca, ale najmä ako človeka a veľkej osobnosti. Nie je o tragickej nehode, pri ktorej vyhasol jeho život, ale naopak, je o časoch, keď žil a bol spokojný. O tom, aké mal sny, očakávania, plány, túžby, kým bol a čo pre ľudí naokolo znamenal. Film je poskladaný z výpovedí rodiny, priateľov a spoluhráčov i trénerov, množstva ľudí, ktorí sa v jeho živote objavili a zohrali v ňom úlohu.


Darca


Fantasy dráma z režisérskej dielne Phillipa Noyceho, známeho ako režiséra filmu Salt s Angelinou Jolie v hlavej úlohe alebo seriálu Zberateľ kostí, sa odohráva v idylickom svete, kde neexistuje nič, len spokojnosť a šťastie. Žiadne vojny, násilie, strach, utrpenie, bolesť, nič také. Každý deň sú totiž ľudia zbavovaný všetkých negatívnych spomienok a harmónia ich spoločenstva je iba umelá, je ilúziou dokonalosti. Medzi nimi však žije Darca, ktorý ako jediný pozná celú pravdu. A hlavný hrdina Jonas sa ju rozhodne odhaliť. Zistí, aká je minulosť ľudstva a uvedomí si, že svet, v ktorom žije, je zbavený emócií – lásky, vášne a dokonca aj priateľstva. Chce ďalej takto žiť? A malo by vôbec ľudstvo takto fungovať?


Lepšie teraz ako nikdy


Komédia s legendárnymi Michaelom Douglasom a Diane Keaton v hlavných úlohách. Oren (Michael Douglas) je nevrlý realitný maklér pred dôchodkom, ktorý sa tvári, že nemá nikoho rád a všetci mu lezú na nervy. Nekomunikuje so susedmi, odmieta Leah (Diane Keaton), ktorá ho vytrvalo pozýva na drink a jediné, čo chce, je predať poslednú nehnuteľnosť a v pokoji sa odobrať do dôchodku. Život mu zmení syn Luke, ktorý privedie svoju 9-ročnú dcéru Sarah a poprosí Orena, aby sa o ňu postaral. Ten prekvapivo súhlasí a do starostlivosti zapojí Leah. Ako sa ich vzťah vyvinie?


Miesta


Česká dráma je novým projektom tvorcov filmu Pouta, ktorý pred štyrmi rokmi získal päť sošiek Českého leva. Odohráva sa v 90-tych rokoch v malom meste a je o nebezpečenstve, ktoré číha na mladých ľudí, ktorí sa v rodnom meste nudia a túžia prežiť niečo výnimočné a tajomné. Hlavnými hrdinami sú dvaja 19-roční chlapci, ktorí sa zapletú s dcérou miestneho prominenta, ktorá v ich živote poriadne zamieša karty.


Ida


Poľsko-dánska dráma Pawla Pawlikowskeho je poetickým príbehom v čierno-bielom prevedení. Hrdinka Anna sa má stať mníškou, predtým ale ide navštíviť svoju poslednú žijúcu príbuznú Wandu. Tá bola kedysi presvedčenou komunistkou a bez problémov posielala na smrť kňazov a ďalších odporcov režimu. Po stretnutí s ňou sa Anna vydáva na cestu za odhalením rodinného tajomstva, ktoré môže úplne zmeniť celý jej život.


Hráč


Dráma pochádza z Litvy a jej témou je záchranná zdravotná služba. Hlavný hrdina Vincentas je tým najlepším lekárom spomedzi všetkých, veľmi však miluje hazard, ktorý ho z času na čas dostáva do problémov. S ostatnými lekármi rozbehne hru a navzájom sa vsádzajú o to, ktorý z pacientov v daný týždeň umrie. Táto hra sa však nie všetkým páči.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Kino novinky týždňa: Korenistá láska a skorumpované mesto
Tieto grimasy a gestá dobyli filmové plátna
Vitajte naspäť v meste hriechu
Do kín mieri gurmánska romanca, ochutnajte francúzsko-indickú lásku
Tom Hanks sa vráti do kín ako Robert Langdon
Kino novinky týždňa: Keď jeden deň zmení celý život
Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri
V Expendables 3 sa predstavia nové hviezdy

Komentáre