Život

Highlighty týždňa: Slovensko ako futbalový líder, Angelina u kráľovnej

"Keď zverenci trénera Jána Kozáka vyhrali prvý zápas kvalifikácie EURO 2016, futbaloví skeptici mohli hovoriť o náhode. Teraz majú slovenskí reprezentanti na konte už deväť bodov a sú lídrom skupiny."

Veronika Rosputinská, 13. októbra 2014 6:00
Vľavo Angelina Jolie s britskou kráľovnou, vpravo slovenský reprezentant Marek Hamšík Foto: TASR/AP Photo/Michal Svítok

Futbal patrí celosvetovo medzi tie najpopulárnejšie a najsledovanejšie športy, výnimkou nie je ani Slovensko. Veľký ošiaľ sa však v histórii našej krajiny futbalistom zatiaľ urobiť nepodarilo a tak sme v zahraničí vnímaní skôr ako hokejový národ. Žeby nastal čas na zmenu?

Prvýkrát sa slovenským reprezentantom podarilo fanúšikom vyčarovať úsmevy na tvári v septembri, keď v prvom zápase kvalifikácie EURO 2016 porazili Ukrajinu 1:0 a pripísali si prvé tri body. Vtedy ešte futbaloví „neveriaci Tomášovia“ mohli hovoriť iba o obyčajnej náhode. Ďalšie prekvapenie prišlo minulý štvrtok, keď zverenci trénera Jána Kozáka na domácej pôde v Žiline zvíťazili nad majstrami Európy Španielmi so skóre 2:1. Vo svojej C-skupine tak mali na konte už šesť bodov, vo fanúšikoch väčšiu oporu a vo vlastnom výkone určite väčšiu istotu a sebavedomie. A to potvrdili aj v nedeľu večer.

V treťom boji o postup na finálový turnaj Majstrovstiev Európy vo Francúzsku nastúpili naši reprezentanti proti ďalšiemu nebezpečnému súperovi – Bielorusku. Aj v Borisove sa však zrodila výhra, Slovensko zdolalo súpera až o dva góly. Vďaka výhre 3:1 a deviatim získaným bodom sa Slovensko v tabuľke vyšvihlo na čelo.

Kvalifikačná cesta slovenských zverencov sa ešte nekončí, čaká ich len dlhšia pauza. Najbližšie nastúpia „Kozákovci“ 15. novembra v Macedónsku a o tri dni neskôr v Žiline proti Fínsku, čím uzavrú tento kalendárny rok.

Rytierka Angelina Jolie


Americká herečka Angelina Jolie je posledných pár rokov známa nielen vo filmovom svete, omnoho viac ako herectvu sa venuje humanitárnej činnosti, čím si vyslúžila pozornosť od nejednej osobnosti medzinárodnej politiky.

Angelina Jolie s britskou kráľovnou Foto: TASR/AP Photo
Najnovšie si herečku domov do Buckinghamského paláca v Londýne pozvala britská kráľovná Alžbeta II., ktorá herečke za jej zásluhy udelila čestný rytiersky titul Dame. Zaslúžila si ho za svoje úsilie bojovať proti znásilňovaniu žien vo vojnou zmietaných oblastiach, napríklad zorganizovaním niekoľkodňového summitu o sexuálnom násilí v spolupráci s britským ministrom zahraničných vecí Williamom Hagueom.

VIDEO TÝŽDŇA


Z kategórie videí na dnes vyberáme jedno nie práve najkrajšie či najvtipnejšie, práve naopak. Má vám však byť na výstrahu a uvedomenie si, že človek nie je nesmrteľný a nezraniteľný, že má svoje hranice a hazardovať sa nie vždy vypláca. Preto, ak skúšame niečo nebezpečné, nezabúdajme na svoju bezpečnosť. Táto Američanka na ňu asi úplne nemyslela.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Ako jedna štýlová jedna svadba pobláznila celý svet
Top 15 fotiek z minulosti, vďaka ktorým uvidíte veci inak
Do kín prichádza Sudca, plátno ovládnu hollywoodske hviezdy
OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu
Princezná Celeste Buckingham prichádza do kín
Na Slovensku odštartoval prvý oficiálny fashion week
Do kín prichádza Sudca, plátno ovládnu hollywoodske hviezdy

Komentáre