Hudba a film

Do kín prichádza Sudca, plátno ovládnu hollywoodske hviezdy

"V novom filme režiséra Davida Dobkina sa v hlavných úlohách predvedú Robert Downey Jr., Robert Duvall a Vera Farmiga."

Veronika Rosputinská, 10. októbra 2014 15:00
Záber z filmu Sudca Foto: Continental film

Už o pár dní (16. októbra) zavíta do slovenských kín novinka z dielne Warner Bros. Pictures a Village Roadshow Pictures – dráma Sudca. Film jednoznačne patrí medzi očakávané premiéry roka, najmä vďaka hviezdnemu obsadeniu. Hlavnú úlohu právnika Hanka Palmera si zahral populárny Robert Downey Jr. známy najmä ako Sherlock Holmes alebo Iron Man.

Zvyšok osadenstva filmu je však rovnako lákavý. V role otca Hanka Palmera sa predstavil Robert Duvall. Okrem týchto dvoch hercov sa vo filme predvedú aj Billy Bob Thornton či Vera Farmiga.

Aký otec, taký syn?


Dráma z režisérskej dielne Davida Dobkina je postavená na veľmi komplikovanom vzťahu otca a syna. Scenár k filmu pripravili v spolupráci Bill Dubuque a Nick Schenk, o hudbu sa postaral Thomas Newman.

Hank Palmer, vychytený mestský právnik, podľa mnohých bez chrbtovej kosti, nemal dobrý vzťah s otcom a dlho sa s ním nekontaktoval. Po smrti matky sa však vracia do rodného domu. No nie z dôvodu výčitiek svedomia či náhlej túžby po rodinných zväzkoch. Jeho otec, mimochodom vážený sudca, je podozrivý z vraždy. Hank je rozhodnutý zistiť pravdu, no návrat do rodného mesta sa nezaobíde bez toho, aby sa konfrontoval s rodinou, ktorú kedysi opustil. Podarí sa mu upevniť vzťahy a očistiť meno otca?


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Ben Affleck je zúfalý manžel
VIDEO: Neuveriteľné podmienky, v ktorých žijú deti
Ako jedna štýlová jedna svadba pobláznila celý svet
Aké líčenie zvoliť do školy? Radí vizážista Tomáš Vida
OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu

Komentáre