Hudba a film

Kino novinky týždňa: Ben Affleck ako zúfalý manžel

"V premiére týždňa sa predstaví Oscarmi ocenený Ben Affleck v úlohe manžela pátrajúceho po zmiznutej manželke. Alebo je to všetko inak?"

Veronika Rosputinská, 1. októbra 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot

Prvý októbrový týždeň prináša do slovenských kín nové filmové premiéry. Horor, triler, dráma aj animovaný, bude si z čoho vyberať.

Stratené dievča


Poriadne zamotaný triler. Aj tak sa dá predstaviť film s Benom Affleckom v hlavnej úlohe. Zahrá si Nicka, ktorý zúfalo pátra po zmiznutej manželke Amy. Stopy, dôkazy aj svedectvá však prekvapivo začnú smerovať práve k nemu. Ako to je? Je Nick utrápený manžel či kruté monštrum? Kde je pravda, čo sa vlastne stalo s Amy?


Jimmy P


Americko-francúzska dráma pochádza z dielne úspešného francúzskeho režiséra Arnauda Desplechina, ktorý bol doteraz známy najmä ako dokumentarista. Teraz sa však vybral inou cestou a natočil film, v ktorom sa psychoanalytik snaží pomôcť americkému indiánovi vyrovnať sa s traumou z vojny. Keďže je po fyzickej stránke v poriadku, vyhlásia ho za schizofrenika a jeho správanie začne skúmať profesionálny antropológ z Rumunska. Film je natočený podľa skutočného prípadu, ktorý bol publikovaný v knihe Reality and Dream od Georgesa Devereuxa.


Annabelle


Trochu netradičný názov pre horor, znie až poeticky. Možno preto, že je menom pôvabnej a vzácnej bábiky odetej do bielych svadobných šiat. Tú John Form daruje svojej manželke Mii. Bude mať však z bábiky radosť?


7 trpaslíkov


Animovaný film, ktorý prišiel z iného kúta sveta, než z Ameriky. Nemecký príbeh o Bobovi, najmladšom spomedzi trpaslíkov, ktorý omylom pichol princeznú Ruženku do prsta. A celé kráľovstvo upadlo do storočného spánku. Podarí sa trpaslíkom „vybaviť“ bozk z čistej lásky a prebudiť princeznú?


ĎALŠIE ČLÁNKY:


OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
VIDEO: Neuveriteľné podmienky, v ktorých žijú deti
Aké líčenie zvoliť do školy? Radí vizážista Tomáš Vida
Ako jedna svadba pobláznila svet
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu

Komentáre