Hudba a film

Kino novinky týždňa: Princezná Celeste Buckingham prichádza do kín

"Film režisérky Mariany Čengel Solčanskej bol predstavený na festivale Art film v Trenčianskych Tepliciach a tento týždeň sa dostáva konečne aj do kín."

Veronika Rosputinská, 8. októbra 2014 10:00
Láska na vlásku Foto: Láska na vlásku


Očakávanou premiérou tohto týždňa je slovenský film Láska na vlásku, v ktorom hviezdi úspešná slovenská speváčka Celeste Buckingham.

Láska na vlásku


Snímka našla inšpiráciu v románe Marka Twaina Princ a bedár, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších príbehov svetovej literatúry. Dej je vsadený do obdobia druhej polovice15. storočia a zachytáva príbeh dvoch mladíkov – princa Mateja Korvína a syna dedinského kováča, ktorí sa rozhodli na čas si vymeniť životy, s ktorými neboli spokojní. Ale ako to už býva, život je vrtkavý a keď sa mladíci vo svojich nových identitách zamilujú, zistia, že v takejto lži žiť nemôžu. V úlohe princeznej, ktorá sa vydá za princa Mateja, sa predstaví populárna speváčka Celeste Buckingham, ktorá tiež stojí za titulnou piesňou filmu. Kráľa stvárňuje Tomáš Hanák. Vo filme hrajú aj Judit Bárdoš, Milan Bahúľ, Attila Mokos, Karol Čálik, Marko Igonda či Tomáš Matonoha.


Anjeli


Česká dráma s veselými momentmi je o anjeloch, ktorých podoba a názory vás ale prekvapia. Vo filme nakrútenom podľa románu Michala Viewegha sa objavia také herecké esá ako Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková či Vladimír Javorský. A práve títo štyria anjeli majú stáť po boku ľudí v „ich“ deň. Jedným z nich bude napríklad lektor autoškoly Bolek Polívka. Akí teda sú tí naši anjeli?


Free Range - Balada o prijatí sveta


Estónska dráma režiséra Veika Õunpuua sa vyznačuje cynickým tónom, chytľavým retro soundtrackom a večne aktuálnou témou o hľadaní voľnosti a slobody. Hlavným hrdinom je mladý muž – filmový kritik, ktorý žije vo vlastnom svete. Príde však čas na konfrontáciu s tým reálnym. Prepustia ho z práce a priateľka mu oznámi, že je tehotná. Postaví sa k tomu zodpovedne?


Príbeh detí a filmu


Britský dokumentárny film je prvým celosvetovým vo svojej kategórii. Je to zaujímavý portrét detského sveta vo všetkých jeho odtieňoch – humor, smútok, osamelosť, výbušnosť... Je to vlastne akási „zlepenina“ 53 filmov z 25 krajín sveta. Režisér Mark Cousins zaradil do výberu hity ako E.T. Mimozemšťan či Červený balónik.


Biely boh


Maďarsko-nemecko-švédska dráma je akousi novou, modernejšou verziou známeho filmu Lassie. Hlavnou hrdinkou je sučka Hagen, ktorá patrí malej Lilly. Jedného dňa je psík z domu vyhodený na ulicu. Hagen si ale hľadá cestu späť domov. Film chce v skutočnosti nastaviť zrkadlo spoločnosti – poukazuje na postavenie znevýhodnených menšín v spoločnosti.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Ben Affleck je zúfalý manžel
VIDEO: Neuveriteľné podmienky, v ktorých žijú deti
Ako jedna štýlová jedna svadba pobláznila celý svet
Aké líčenie zvoliť do školy? Radí vizážista Tomáš Vida
OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu

Komentáre