Štýl

Na Slovensku odštartoval prvý oficiálny fashion week

"Týždne módy neodmysliteľne patria k všetkým významným veľkomestám. Svoje prvé oficiálne má už aj Slovensko."

Veronika Rosputinská, 8. októbra 2014 17:00
Slovak Fashon Week organizuje OZ Slovak Fashion Council za podpory mnohých partnerov. Foto: Slovak Fashion Council

Hoci na Slovensku nie je núdza o módne podujatia rôzneho druhu, dovolím si tvrdiť, že na tak malú krajinu je ich až príliš, oficiálny Týždeň módy doteraz chýbal. Tento utorok ale historický prvý odštartoval v hlavnom meste. Pod pomenovaním Slovak Fashion Week 2014 začal v utorok veľkolepou otváracou party a potrvá do nedele.

Ak si myslíte, že prinesie iba módne prehliadky pre „vyvolených“, ste na omyle. Podujatie prinesie módu do Bratislavy v jej rôznych podobách a doslova do ulíc. Cieľom organizátorov totiž nie je osloviť výlučne odbornú verejnosť či médiá, ale aj laikov. Móda je predsa súčasťou života každého človeka, hoci nie každý ju musí primárne riešiť, ako sa zvykne hovoriť.

Móda, móda a do tretice móda


V utorok večer celé podujatie spustila party, na ktorej nechýbala ani módna prehliadka. Svoju kolekciu The Venon predviedla návrhárka Zlatica Hujbertová či študenti VŠVU pod vedením pani profesorky Júlie Sabovej z ateliéru Odevnej tvorby.

V súvislosti s naším týždňom módy bola dokonca vytvorená unikátna „mapa módy“, ktorá označuje obchody zapojené do projektu. Ak počas týždňa navštívite všetky a získate od nich pečiatky na kartičku, môžete vyhrať zaujímavú cenu od jedného zo sponzorov. Výklady obchodov budú navyše umeleckou chuťovkou – pripravujú ich známi slovenskí štylisti. Alex Lindov, Marián Hornyak, Barbora Yurkovič a Monika Vontsemuová vytvorili inštalácie v duchu „10 nových módnych prikázaní“.

Okrem módy v pravom zmysle slova pre verejnosť organizátori pripravili aj tri unikátne výstavy fotografií – budú od Jakuba Klima, študentov VŠVU z ateliéru Petry Bošanskej a Angličanky Emilie Pelech.

Dizajnérske showroomy


Cez víkend budú pre návštevníkov k dispozícii aj showroomy, kde sa predstaví výber slovenských dizajnérov. Okrem nich budú k dispozícii aj štylisti, ktorí vám ochotne ponúknu svoje rady. Myslelo sa aj na mladých, pre nich je pripravený bohatý program v kontajnerovom parku na Šafárikovom námestí. Pôjde predovšetkým o streetstyle a urban fashion.

„Cieľom Slovak Fashion Week je zapojiť módu vo všetkých jej podobách a ukázať rôznorodosť tohto segmentu. Príďte podporiť módu tvorenú tu u nás a získajte cenné rady pre váš štýl. Na tomto podujatí určite pocítite výnimočnosť fenoménu móda. S nami sa jej môžete nielen dotknúť, ale sa aj stať jej súčasťou počas celého týždňa. Stačí si nájsť to svoje! Program je bohatý," hovorí Dana Kleinert, hlavná organizátorka Slovak Fashion Week.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Ako jedna štýlová jedna svadba pobláznila celý svet
VIDEO: Neuveriteľné podmienky, v ktorých žijú deti
Aké líčenie zvoliť do školy? Radí vizážista Tomáš Vida
OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu

Komentáre