Život

Toto je najdrahší byt na svete. Máte záujem?

"Tento strešný apartmán s piatimi poschodiami je dokonalosť sama o sebe. Na 3 300 metroch štvorcových nájdete absolútne všetko. Presvedčte sa spolu s nami."

, 3. septembra 2014 14:00
Najdrahší byt na svete, ktorý je umiestnený v mrakodrape Tour Odéon v Monaku. Foto: Odeon Tower


Máte pred sebou svoje bankové konto a stojíte pred životnou otázkou: "Idem bývať do vlastného?" Každý z nás sa postavil a postaví pred túto dilemu. Začne riešiť financie, zháňať nehnuteľnosť a zariaďovať si ju podľa svojho vkusu. Možno sa riadite trendom, možno máte finančný limit, no určite chcete, aby vaše bývanie okrem iného nadchlo všetkých tých, ktorých si pozvete na návštevu.

Ak pre vás financie nie sú problémom alebo radi snívate, máme tip. Toto je suverénne najdrahší a najluxusnejší byt na svete. Ak oň máte záujem, stojí v Monaku. Podľa predbežných odhadov sa bude predávať za približne 400 miliónov dolárov. Pre zaujímavosť, super luxusný apartmán svojou cenou tak predbehne doteraz najdrahší dvojposchodový apartmán One Hyde Park so šiestimi spálňami - klient zaň zaplatil 160 milióno eur.

Monacký byt je súčasťou druhého najvyššieho mrakodrapu na stredomorskom pobreží a najvyššieho v Monaku - Tour Odéone. Má 49 poschodí a meria 170 metrov. Iba pre porovnanie, najvyšší mrakodrap na pobreží Stredozemného mora - Gran Hotel Bali - meria 186 metrov. Obytný komplex s ultra luxusnými a drahými bytmi sa začal stavať v roku 1980, keď bol na čele kniežatstva knieža Rainier. Výstavbu zastavili protesty zelených, ktorí to odôvodňovali tým, že mení a kazí pôvodný ráz Monaka. Ďalšie komplikácie s budovaním rezortu spôsobila ekonomická kríza v roku 2009.

Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: Tour Odéon


Vráťme sa ale k super luxusnému bytu. Tento strešný apartmán s piatimi poschodiami je dokonalosť sama o sebe. Na 3 300 metroch štvorcových nájdete absolútne všetko. Šesť spální, ale aj tobogán 150 metrov nad zemou, ktorý vedie rovno do veľkého bazéna na terase. Poďme ale pekne po poporiadku. Developerská skupina Marzocco pre budúceho majiteľa sľubuje recepciu sedem dní v týždni, 24 hodín denne. Zábavný areál (rozumej kinosálu), wellness vrátane posilovne, sauny, súkromných kúpeľov a rôznych druhov bazénov. Kuchyňa nebude chýbať na žiadnom z piatich poschodí, rovnako to platí o spálni, obývacej izbe, jedálni či domácom kine. To ale nie je všetko. Reprezentatívne priestory predstavuje súkromné palácové lobby. Parkovisko so súkromným šoférom, špeciálnu dopravu a obchodné centrum či luxusné cateringové služby. K nezaplateniu je výhľad na široké more. Interiér aj terasy sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov.

Čo poviete, skvelá hračka pre miliardárov? Hotový by mal byť do konca roka 2014. Dosť bolo ale slov. Pre lepšiu predstavivosť vám ponúkame zopár záberov z tejto rezidencie.



Byty sú určené pre európsku milionársku elitu. Na snímke je luxusná obývacia izba v Tour Odéone
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: So súhlasom Tour Odéon


Výhľad na Stredozemné more z apartmánu v Tour Odéone
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto:So súhlasom Tour Odéon


Najvyšší mrakodrap v Monaku Odéon, ktorého súčasťou je aj na samom vrchu najdrahší byt na svete
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: So súhlasom Tour Odéon


Predpokladá sa, že celý rezort bude najvyhľadávanejšou adresou v Stredomorí
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: So súhlasom Tour Odéon


Apartmán by mal byť dokončený do konca roka 2014
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: So súhlasom Tour Odéon


Jeho cena by sa mala pohybovať okolo 400 miliónov eur
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: So súhlasom Tour Odéon


Developerská skupina Marzocco pre budúceho majiteľa sľubuje recepciu sedem dní v týždni, 24 hodín denne
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: So súhlasom Tour Odéon


Monacký byt je súčasťou druhého najvyššieho mrakodrapu na stredomorskom pobreží a najvyššieho v Monaku - Tour Odéone. Má 49 poschodí a meria 170 metrov.
Tour Odéon - najdrahší byt na svete Foto: So súhlasom Tour Odéon

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Highlighty týždňa: Vydatá Angelina a desať najkrajších Sloveniek
Toto je desať najlepších hotelov pre váš biznis
Pohľad milionárov, ktorý nám chýba, aby sme boli bohatí
Mladík zarobil milióny: Peniaze ma neurobili šťastným, tvrdí
Sedem finančných chýb novomanželov predtým, než prekroja tortu
Ako Vin Diesel vyzval Putina a Cibulková Kisku
Miley Cyrus prekvapuje, vrhla sa na pomoc mladým bezdomovcom

Komentáre