Život

Toto je desať najlepších hotelov pre váš biznis

"Chystáte sa do zahraničia na obchodnú cestu? Z cien za jednu noc v týchto hoteloch sa vám zahmlí pred očami."

TASR, 8. novembra 2013 14:00
Burj Al Arab Foto: TASR/AP


Biznis je biznis a ten musí mať svoju prestíž. Aj samotný akt, pri ktorom podpisujete zmluvu svojho života, musí mať okrem atmosféry i reprezentačné priestory. Webmagazín vás prevedie tými najluxusnejšími hotelmi, kde zaručene obchod urobíte. Že na to nemáte? Nezúfajte! Nad cenou by sa zamyslel aj ten najsolventnejší.

Old Edwards Inn and Spa, Severná Karolína


Pre biznis v Severnej Karolíne odporúčajú obchodníci hotel Old Edwards Inn and Spa. "Už dlhé roky som nemal taký zážitok z ubytovania ako v hoteli Old Edwards Inn and Spa," vyjadril sa jeden z nich. Hotel je situovaný na Hlavnej triede, v centre obchodného diania, iba 90 minút juhozápadne od Ashevillu, ktoré je sídlom National Climatic Data Center.

Old Edwards Inn and Spa Foto: Old Edwards Inn and Spa
Hotel je zariadený v klasickom európskom štýle. Ponúka nenápadnú eleganciu a prvotriedne služby. Má vlastnú vinnú pivnicu. V reštaurácii Madison sa servírujú jedlá z produktov, ktoré vypestujú na vlastnej farme. Obchodné stretnutia si môžete spríjemniť pri hre golfu, súčasťou rezortu totiž je aj veľký golfový areál.

Cena v tomto štvorhviezdičkovom hoteli začína pri 280 dolároch na noc a osobu, čo je niečo cez dvesto eur.

XV Beacon, Boston


Boston, univerzitné centrum, ale tiež významné finančné, obchodné a priemyselné stredisko. Je známe najmä vďaka obchodu s vlnou a rybím trhom, chemickým, polygrafickým, elektronickým a lodiarskym priemyslom.

XV Beacon Foto: XV Beacon
Pre veľký obchodný ruch sa tu sústreďuje bohatá sieť hotelov. Jedným z rezortov, ktorý ponúka tie najvyššie služby, je XV Beacon. Je situovaný priamo v centre Bostonu na Beacon Hill, v najdrahšej a najlukratívnejšej štvrti. Hotel z roku 1903 kombinuje historický šarm s modernými prvkami. V luxusných izbách s najmodernejšou technikou si môžete vychutnať masáž alebo ísť do súkromnej vínnej pivnice.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 300 eurách na osobu a noc.

Windsor Court Hotel, New Orleans


Jedno z najvýznamnejších prístavných miest v USA, ktoré leží pri rieke Mississippi, nemôže byť bez čulého obchodného ruchu, hlavne ak ide o petrochemický, potravinársky alebo strojársky priemysel. Mesto je však Mekkou hudby ako jazz alebo hip-hop.

Windsor Court Hotel, New Orleans Foto: Windsor Court Hotel
Poďme ale k obchodu - v Business District stojí Windsor Court Hotel. Spĺňa všetky náročné parametre najväčších svetových hráčov. Súčasťou rezortu sú kúpeľné služby. V hoteli je biznis centrum otvorené 24 hodín denne, zasadačky pre malé skupiny a limuzínový servis. Súčasťou tohto ubytovacieho zariadenia sú dva bary/salóniky a reštaurácia. Hosťovské izby majú výhľad na rieku Mississipi alebo mesto. Medzi špecifiká hotela patria masáže, ktoré vám urobia na izbe, ak si o to požiadate.

V hoteli a v jeho blízkosti sú centrá ako The Shops at Canal Place, Jackson Square a Mercedes-Benz Superdome. Neďaleko sú tiež French Market a New Orleans Jazz Park. Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 300 eurách na osobu a noc.

Ritz-Carlton, Peking


Peking je politickým, kultúrnym a vzdelávacím centrom Číny. Pomaly, ale isto sa ale stáva centrom svetového obchodu. Nepochybne o tom svedčí aj sieť hotelov, ktoré ponúka. Financial Street, na ktorej sa nachádza hotelový rezort Ritz-Carlton, je centrom obchodu. Je to srdce Pekingu, kde majú svoje sídla a pobočky najväčší svetoví hráči. Čoraz viac známy sa stáva pre svoje inovatívne príležitosti pre podnikateľov a vysokým rastom začínajúcich spoločností. Okrem spomínanej Financial Street sú v Pekingu známe aj ďalšie finančné centrá - Fuxingmen a Fuchengmen. Potom nákupné štvrte Wangfujing a Xidan a tzv. čínsky Silicon Valey Zhongguancun.

Ritz-Carlton Foto: Ritz-Carlton
Samotný hotel je neprehliadnuteľný. Vysoká pochrómovaná veža, ktorú pokrýva modré sklo. Pri vstupe do zariadenia vás vítajú monumentálne sochy z bieleho mramoru so symbolmi jing a jang. Výťahové dvere tvoria nádherné reliéfy. Celý komplex stojí vedľa nákupného centra Seasons Place, jednej z najkrajších častí mesta. "Izby ohnivo oranžové a v štýle celadon s bielymi tapetami, akoby ani neboli z tohto sveta," poznamenáva jeden z hostí. Taliansku atmosféru vám navodí bohatý sortiment jedál a stena z dvetisíc fliaš toho najkvalitnejšieho talianskeho vína. Okrem talianskej kuchyne tu nájdete pokrmy z rôznych čínskych regiónov. Súčasťou hotela sú aj kúpele s aquaterapiou. O obchodníkov sa v celom hoteli starajú najlepší profesionáli.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 200 eurách na osobu a noc.

Mandarin Oriental, San Francisco


555 California Street, centrum bankovníctva a obchodu. Ulica, ktorá je symbolom bohatstva a moci, je označovaná aj ako Bank of America Center. Sídlia tu takí veľkí hráči ako Bank of America, Dodge & Cox, Goldman Sachs, Jones Day, UBS AG alebo Barclays Capital. Hotel Mandarin Oriental je pre obchodníka na tej najsprávnejšej adrese a skutočnou "first class business hotel". Na 555 California Street bol v roku 1987 otvorený prvý rezort tejto značky v USA.

Mandarin Oriental Foto: Mandarin Oriental
Obchodníkov privíta noblesná mramorová loby a zo 158 izieb máte ten najdrahší výhľad na jednu z najdrahších štvrtí nielen v Amerike, ale aj na celom svete.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 467 eurách na osobu a noc.

Hotel Plaza Athenee, Paríž


Paríž, mesto módy, umenia, ale aj biznisu. Ak chcete dať za obchodom zlatú bodku, tak sa ubytujete v Hotel Plaza Athenee na najprestížnejšom bulvári Montaigne. Je centrom obchodu, nachádzajú sa tu spoločnosti ako Chanel, Christian Dior, Gucci, Louis Vuitton, Armani, Prada, Versace, Valentino, Dolce & Gabbana, Nina Ricci, Ralph Lauren, Bvlgari, ST Dupont.

Hotel Plaza Athenee Foto: Hotel Plaza Athenee
V hoteli nájdete kúpele Dior Institute, päť reštaurácií a koktailový bar. Izby sú vybavené mramorovými kúpeľňami a s výhľadom na dominanty Paríža. Na bulvár Champs Elysées to máte iba päť minút pešo a 15 minút k Eiffelovej veži. Kuchyni tu šéfuje Alain Ducasse ocenený hviezdičkou hodnotenia Michelin.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 480 eurách na osobu a noc.

Ritz-Carlton, Berlin


Po Paríži určite nemôže chýbať Berlín. Tento spolkový mestský štát je jedným z najvýznamnejších obchodných centier na svete. Je významným centrom kultúry, politiky, médií a vedy v Európe. Základom ekonomiky sú hlavne služby zahŕňajúce oblasť rozličného druhu ako mediálne korporácie, environmentálne služby, dejiská kongresov atď. Mesto tiež slúži ako kontinentálne centrum pre leteckú a železničnú dopravu a tiež je najnavštevovanejšou turistickou destináciou v EÚ.

Ritz-Carlton Foto: Ritz-Carlton
Ak idete do Berlína v obchodnej záležitosti, ubytujte sa na Potsdamer Platz v hoteli Ritz-Carlton. Námestie je známe tým, že leží v strede Berlína na niekdajšej hranici Západného Berlína a Východného Berlína. Rezort vám ponúka luxusné kúpele s bazénom. Elegantné izby s mramorovými kúpeľňami a výhľadom na námestie Postdamer Platz, zoologickú záhradu či panorámu Berlína. V reštaurácii Desbrosses môžete ochutnať špeciality francúzskej kuchyne. K Brandenburskej bráne a bulváru Unter den Linden to máte iba desať minút peši.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 417 eurách na osobu a noc.

The Peninsula, Hong Kong


Hong Kong, rovnako ako Peking, patrí k centrám s čulým obchodným ruchom, kde sa zoskupujú tí najlepší obchodníci. Základ ekonomiky Hong Kongu tvorí zahraničný obchod, valutovo-finančné operácie, elektronický, spracovateľský, ľahký a textilný priemysel, ktorý pracuje predovšetkým na export. Je tu veľký námorný prístav a uzlové letisko. Hong Kong je nazývaný i mladým tigrom Ázie, čo značí dynamický a rýchly rozvoj ekonomiky a biznisu.

The Peninsula Hong Kong Foto: The Peninsula Hong Kong
Zodpovedá tomu aj sieť hotelov, ktorá ponúka viac než komfort. K takým patrí aj rezort The Peninsula Kong. Na miesto vás dopraví rovno z letiska buď vrtuľník alebo limuzína značky Rolls-Royce‎. Noc v najlacnejšej izbe stojí približne 600 eur.

Táto neoklasická stavba s modernou vežou stojí blízko lodného prístavu, odkiaľ sa dostanete do známej štvrte Kowloon. Je to najvyhľadávanejšia časť Hong Kongu, pretože sa tam sústreďuje všetok obchod. Lokácia hotela je populárna z toho dôvodu, že hneď, ako z neho vyjdete, ste blízko pri všetkých dôležitých centrách Hong Kongu.

Izby sú zariadené v európskom štýle s ázijskými prvkami v modrej, zelenej, zlatej a slonovinovej farbe. Ázijská elegancia sa tu stretáva s moderným luxusom. Pozadu nezaostáva ani kuchyňa. Napríklad moderná európska kuchyňa pre anglické popoludnia pri čaji.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 542 eurách na osobu a noc.

The Kimberly, New York


V rebríčku TOP 10 nemôže chýbať New York. Je najľudnatejším mestom USA a jeho metropolitná oblasť patrí medzi najľudnatejšie na svete. V súčasnosti je jedným zo svetových centier obchodu a finančníctva. Samé má ročný hrubý domáci produkt približne 500 miliárd dolárov. Ak by sme ho porovnávali s ostatnými štátmi sveta, tak má 16. najväčšiu ekonomiku. New York má aj globálny vplyv v oblasti médií, politiky, vzdelania, zábavy, umenia, módy a reklamy. Je aj ohniskom medzinárodných vzťahov a diplomacie, pretože sa tu nachádza sídlo OSN.

The Kimberly Foto: The Kimberly
O biznis hotely tu určite núdza nie je. Z plejády najvyššej kvality sme vybrali The Kimberly. Sídli v najlukratívnejšej časti - východný Manhattan. Iba desať minút peši máte k Rockefellerovmu centru a iba päť minút na legendárnu piatu Avenue, kde sídli i newyorská burza, 20 minút chôdzou vám to trvá na Times Square.

Izby sú luxusne vybavené s mramorovými kúpeľňami a výhľadom na celý New York. Fitnes centrum a bazény máte tak vonku ako aj v interiéri hotela, rovnako s výhľadom na mesto.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 500 eurách na osobu a noc.

St. Regis, Atlanta


A prichádzame k TOP hotelu - Hotel St. Regis. Nachádza sa v samotnom srdci Atlanty, v historickom centre na Buckhead, kde nájdete viac ako 1400 obchodov tých najluxusnejších svetových značiek. V tejto štvrti sa utratí viac ako jedna miliarda dolárov ročne. Okrem toho, na Buckhead je najvyššia koncentrácia luxusných butikov v Spojených štátoch. Väčšina z nich sa nachádza vo štvrti Lenox Square a na Phipps Plaza.

St. Regis, Atlanta Foto: St. Regis, Atlanta
Buckhead je tiež diplomatickým centrom v Atlanty. Sídli tu austrálsky, francúzsky, brazílsky, japonský a grécky konzulát. Hotel St. Regis preto nemá núdzu o prominentných hostí. Honosné izby doplnené o dve kúpeľne s výhľadom na Atlantu. Súčasťou rezortu sú kúpele a zdravotnícke centrum. V hoteli nechýba ani limuzínový servis.

Cena v tomto päťhviezdičkovom hoteli začína pri 550 eurách na osobu a noc.

TRI BONUSOVÉ HOTELY PRE TÝCH NAJSOLVENTNEJŠÍCH



The Mansion MGM Grand Hotel & Casino


Suma, ktorú zaplatíte za noc v tomto rezorte je pre mnohých nepredstaviteľná za celý rok. No sú takí, ktorí si 3000 eur môžu dovoliť zaplatiť bez toho, aby im to ublížilo. Hotel v Las Vegas sa skladá z jednotlivých víl s rozlohou od 60 do 300 metrov štvorcových.


The Mansion MGM Grand Hotel & Casino Foto: The Mansion MGM Grand Hotel & Casino
Každý, kto má dušu hráča, môže navštíviť jedno z najluxusnejších kasín na svete, ktoré je súčasťou zariadenia, kde si však casino hry zdarma veru nezahráte. Po namáhavej hre sa môžete zrelaxovať v kúpeľoch v maximálnom "de luxe" hotelovom komforte a dať si fajnovú večer v nóbl reštaurácii.

Cena v tomto štvorhviezdičkovom hoteli začína pri 3000 eurách na osobu a noc.

Burj Al Arab


Pri tomto rezorte je zbytočné čo i len rozmýšľať nad myšlienkou, že tu strávime predlžený víkend. V krajine bohatých šejkov, presnejšie v Dubaji, stojí jeden z najdrahších hotelov na svete. Stavba v tvare plachetnice vybudovaná na umelom ostrove má niekoľko superlatívov. Niektoré časti interiéru pozostávajú z čistého zlata.

Burj Al Arab Foto: TASR/AP
Hotel je jediným, ktorý má v hodnotení sedem hviezdičiek. V reštaurácii v tvare knihy si môžete dať tie najlepšie gurmánske špeciality. Zlaté točité schodisko vás zase vyvedie do spálne, kde pravý dovolenkový oddych znásobí obrovská vírivá vaňa. Hotel vo výške 321 metrov má značku ako najvyšší a najluxusnejší rezort na svete.

Cena v tomto sedemhviezdičkovom hoteli v kráľovskom apartmáne stoji 23 000 eur na osobu a noc.

President Wilson Hotel


Burj Al Arab však nie je tým najdrahším, čo svet ponúka. Možno by ste čakali hotel práve v týchto piesočnatých krajoch. Omyl. Najdrahší hotel nájdete pár stoviek kilometrov od Slovenska, v Ženeve. Hotel stojí v lone švajčiarskej prírody. Keď sa postavíte na terasu, tak sa pred vami rozprestrie Ženevské jazero, Mont Blanc a Alpy.

President Wilson Hotel Foto: President Wilson Hotel
V rezorte nájdete všetko, o čom sa neodvážite ani snívať. Súčasťou hotela sú luxusné kúpele s rôznymi procedúrami. Pre svoj gurmánsky zážitok môžete navštíviť tri druhy reštaurácií. Izby s najmodernejšou technikou. Hotel má svoj kráľovský apartmán ktorého cena je... A teraz sa podržte, 37 000 eur na noc a osobu.

Komentáre