Zdravie

Konkurencia červenému vínu: Tento nápoj má na srdce rovnaké účinky

"Chemik vyvinul kávu, ktorá má rovnaké blahodarné účinky na srdce ako červené víno."

TASR, 17. decembra 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván
Chemik americkej Univerzity v New Hampshire Glen Miller oznámil, že vyvinul kávu, ktorá má rovnaké blahodarné účinky na srdce ako červené víno. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.

Americký denník Portsmouth Herald na svojej internetovej stránke uviedol, že Miller napustil kávové zrná resveratrolom, prírodným antioxidantom nachádzajúcim sa v šupke hrozna používaného na výrobu červeného vína. Miller tvrdí, že resveratrol sa dostáva do kávy počas praženia zŕn, z ktorých sa vyrába jeho produkt. Pri tomto procese získava káva blahodarný zdravotný účinok.

Chemik vysvetlil, že proces zlučovania kávových zŕn s resveratrolom vyvíjal najprv vo svojej kuchyni. Podľa jeho slov obsahuje šálka takejto kávy rovnaké množstvo antioxidantov ako pohár červeného vína.

Miller povedal, že na začiatku uvažoval o pridaní resveratrolu do čaju alebo fľašovanej vody, ale potom sa zameral na kávu.

ODPORÚČAME AJ:
Genitálne bradavice ľudia podceňujú, liečba patrí do rúk lekára
Vplýva hrozba terorizmu na duševné zdravie? Pozrite sa ako
Na pálivé vám voda nepomôže
Dizajnové deti sa zatiaľ odkladajú
Nová liečby by mohla zmierniť bolesť pri artritíde

Komentáre