Technológie

Nový smartphone zmeria izbu aj nakúpi nábytok cez internet

"Nový smartfon je schopný rozlíšiť podlahu, strop. Dokáže vytvoriť 3rozmerný model celej izby. "

Tablet.TV, 18. januára 2016 10:00
Ilustračné foto. Foto: Tablet.TV
K projektu Tango, ktorý vytvorila pred časom spoločnosť Google sa pripojil ďalší technologický gigant čínsky Lenovo. Chcú priniesť na trh revolučnú novinku- smartfon s rozšírenou realitou. Mobilným zaradeniam by mal pridať výnimočnú schopnosť – vnímať trojrozmerný priestor tak ako ľudské oči.

Tango doteraz sprístupnili iba v niekoľkých tabletoch vytvorených pre IT dizajnérov a odborníkov, ktorí testovali túto platformu, a či funkcie pre technológiu trojrozmerného mapovania.

Na veľtrhu CES 2016 v Las Vegas výkonný riaditeľ spoločnosti Google, Johnny Lee, demonštroval, ako zmerať izbu pomocou prototypu tabletu s Tango projektom a potom nakupoval cez internet nábytok, ktorý by sa zmestil do priestoru jeho izby. Nový smartfon bol postavený práve na platforme Lenovo a dokáže merať rozmery objektov v priestore či zmerať veľkosť plochy.

Tango má podľa jeho autorov veľký potenciál. Nový smartfon je schopný rozlíšiť podlahu, strop. Dokáže vytvoriť 3rozmerný model celej izby. Alebo podľa rozmerov je možné naprojektovať obraz chladničky a potom ju v reálnom priestore premietnuť na miesto, kde by mala stáť, aby zákazník vedel, či sa tam zmestí.

Lenovo zatiaľ síce neposkytla viac podrobností o novom smartfóne, podľa kuloárnych informácií, má mať objektív typu rybie oko, RGB snímač a funkciu kamery pre tri rozmery, ktorá umožní telefónu zachytiť všetky podrobnosti okolo. Tablet bude mať viac ako 6,5 palca a procesor Snapdragon 820 od spoločnosti Qualcomm. Predaj začne na celom svete v treťom štvrťroku, pričom cena sa odhaduje do 500 dolárov.



ODPORÚČAME AJ:
Technologické firmy chcú prepojiť náš svet s virtuálnym
Kreslenie očami za 15 dolárov je revolúcia pre paralyzovaných
Ovládli dron pomocou hodiniek, teraz si idú vynález patentovať
Niečo pre dámy: Maska na tvár prepojená s mobilom
Kolieskové korčule na elektrinu? Nič nemožné

Komentáre