Technológie

Niečo pre dámy: Maska na tvár prepojená s mobilom

"Mapo je vôbec prvá pleťová maska s prívlastkom inteligentná. Vie sa pripojiť k mobilu a povedať, čo vaša pleť potrebuje, a dokonca zrýchliť účinky bežných krémov na tvár. "

Erik Stríž, 31. decembra 2015 10:00
Inteligentná pleťová maska WB Mapo Foto: Wired Beauty
Znie to až priveľmi futuristicky, ale smart-maska Mapo je skutočnosťou. Kúpiť si ju budete môcť už v priebehu budúceho roka, kedy sa bude predávať za cenu tesne pod 300 eur. Chce byť revolúciou vo svete kozmetiky, pričom samotná maska vám v spolupráci s aplikáciou na mobil povie, čo je pre vás najlepšie.

Pokožka je najväčší orgán nášho tela, pokrýva ho úplne celé, od hlavy po špičky prstov na nohách. Tvorená je predovšetkým vodou a tvorí funkčnú bariéru medzi našim organizmom a vonkajším prostredím. Paradoxne jednou z jej najcitlivejších častí je pleť na tvári, o ktorú sa staráme všemožnými spôsobmi. A zdá sa, že po dlhých desaťročiach (či možno storočiach) až technologický pokrok prináša zásadnejšiu zmenu v spôsobe, akým sa o pleť staráme. Je to asi vôbec prvýkrát, čo je podobný vynález už vo svojich počiatkoch smerovaný ku koncovému spotrebiteľovi.

Inteligentná pleťová maska WB Mapo Foto: Wired Beauty
Množstvo ľudí, hoci stále nie dostatočne veľké, chodí na preventívne prehliadky pokožky. Tieto kontroly sú významné a dôležité, pretože umožňujú zistiť, čo koža a pleť potrebujú. S vynálezom Mapo sú teraz takéto prehliadky možné priamo v pohodlí domova, priamo na sedačke v obývačke. Stačí si len na tvár položiť bielu masku a nechať ju pracovať.

Priamo na displeji mobilného telefónu vidíte, ako je vaša pokožka na tvári hydratovaná a čo práve potrebuje.

Zdroj: Wired Beauty (youtube.com)

Zaujímavou a užitočnou funkciou je takzvaný Boost Mode, teda režim zlepšovania účinku krémov. Na tvár si nanesiete jemnú vrstvu krému, potom si nasadíte masku Mapo a spustíte funkciu Boost. Pleť sa začne jemne zohrievať a pomocou presnejšie neuvedeného procesu sa zrýchli a zlepší účinok krému.

Takto je možné efektívnejšie predchádzať napríklad predčasnému starnutiu pleti, jej dehydratácii a iným zdravotným neduhom, tvrdí tvorca masky, francúzska spoločnosť Wired Beauty.

Kontrola pleti pomocou elektronických senzorov nie je iba orientačná, ale umožňuje aj ukladanie zistených údajov a ich porovnávanie v dlhodobom horizonte. V priebehu mesiacov alebo aj rokov tak môžete zistiť, ako vaša pokožka reaguje napríklad na zmeny počasia, životného štýlu alebo iné faktory, ktoré na ňu majú vplyv v priebehu dlhšej doby.

Výrobca považuje za užitočné aj tvorenie komunity, ktorá bude zdieľať a komunikovať o svojich problémoch.

Zdroj: Kickstarter.com


ODPORÚČAME AJ:
Solárna nabíjačka na mobil, ktorú zrolujete ako papier
Aké technologické vychytávky sme najčastejšie dostávali pod stromček?
Mäso a syry budú vyrastať priamo zo zeme
Čo je najdrahší materiál na svete? Rozhodne nepatrí na prsteň

Komentáre