Technológie

Technologický zvrat v novej generácii pevných liniek

"Jablocom Raven je novou generáciou pevných liniek, ktorá berie ohľady na najnovšie požiadavky používateľov. "

Erik Stríž, 21. februára 2015 9:00
Stolný telefón Jablocom Raven Foto: Jablocom Raven
Pevné linky sa pomerne rýchlo vytratili z našich domácností, ostali snáď jedine vo firmách. A dokonca aj v nich to majú neisté, pretože nízke ceny mobilných telefónov a nízke náklady na ich používanie sú dostatočným dôvodom k tomu, aby sa používali aj na internú komunikáciu.

Sú firmy, ktoré na jednej strane preferujú tradičné stolné telefóny, ale chcú využíva mobilné paušály a dispozície, ktoré ponúkajú moderné zariadenia so systémom Android. Aj pre uspokojenie tohto dopytu vznikol stolný telefón Raven.

Raven je v prvom rade tablet napojený na nabíjaciu stanicu a slúchadlo. Telefonovať sa dá aj nahlas, teda bez slúchadla, numerické tlačidlá alternuje dotykový displej a do zariadenia sa vkladá klasická SIM karta.

Stolný telefón Jablocom Raven Foto: Jablocom Raven

Tento základ je dostatočný pre veľmi širokú paletu činností, hneď z miesta nám napadne videohovor, využívanie organizéra, e-mailového klienta a dokonca zdieľaných dokumentov potrebných k plynulému chodu firmy. Tablety majú oveľa väčší potenciál ako ten, na ktorý sú väčšinou využívané - teda na sledovanie videa a hranie hier.

Pevná linka - alebo aj stolový telefón - je pomerne veľké zariadenie, ktorého rozmery sú predurčené rozmerným displejom tabletu. Ten má uhlopriečku osem palcov a veľmi dobré rozlíšenie 1280×768 pixelov.

Obraz je veľmi detailný a ponúka tak vhodný priestor pre zobrazenie akéhokoľvek typu obsahu. V tomto prípade to budú predovšetkým texty, tabuľky a grafy, ale displej umožňuje aj sledovanie videa vo vysokom rozlíšení a prehliadanie webstránok.

Stolný telefón Jablocom Raven Foto: Jablocom Raven

Vo vnútri zariadenia pracuje operačný systém Android s mierne upravenými funkciami. Prostredie niektorých aplikácií je prispôsobené potrebe pevného tabletu bez možnosti prenášania, takže virtuálne tlačidlá sú veľké a vizuálne zreteľné.

Stolný telefón sa dokáže s okolím spojiť prostredníctvom mobilnej siete 3G, v ktorej sa realizujú aj hovory. Na internet sa však dokáže pripojiť cez Wi-Fi a s ostatnými zariadeniami cez Bluetooth 4.0.

Vnútorná pamäť zariadenia je 4 GB, čo je priestor akurát tak pre samotný operačný systém Android, avšak tento tablet nie je určený na skladovanie hier, obrázkov a videí. Ak by ale existovala potreba ukladania objemnejších dokumentov, je možnosť uložiť ich na pamäťovú kartu microSD, ktorá sa dá do zariadenia vložiť.

Stolný telefón Jablocom Raven Foto: Jablocom Raven

Jablocom Raven je v prvom rade stolný telefón, alternatíva ku klasickej pevnej linke. Má však veľký displej a otvorený operačný systém a teda aj nespočetné možnosti využitia. Nemyslíme si, že by tento produkt dokázal zásadne otriasť trhom s pevnými linkami, ide o však o veľmi atraktívnu víziu toho, ako by mohla vyzerať povinná výbava moderných kancelárií.

ODPORÚČAME AJ:
Tablet od výrobcu terénnych áut stojí takmer tisíc eur
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka
Skvelá budúcnosť: Budeme inteligentnejší a stále pripojení na internet
Nová kategória tabletov: Ultra-tablety budú na prácu
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia

Komentáre