Technológie

Pestrofarebný fešák vyhráva osem hodín na jedno nabitie

"Kompaktné bezdrôtové reproduktory Bose SoundLink Color potešia najmä mladšie ročníky, očakáva však pochvaly aj od fanúšikov nadpriemerne kvalitného zvuku. "

Erik Stríž, 20. novembra 2014 10:00
Bose SoundLink Color Foto: Bose


SoundLink Color patria medzi najlacnejšie (marketingovo povedané najdostupnejšie) bezdrôtové reproduktory značky Bose. Kombinuje prémiovú kvalitu zvuku, materiálov krytov a moderný vzhľad, ktorý poteší najmä mladšie ročníky.


Imidž na prvom mieste


Značku Bose poznáme ako výrobcu prémiovej audiotechniky, pričom cena jej produktov zvyčajne neklesá pod sto eur. Ba čo viac, mnohé produkty z jej portfólia dosahujú ceny na úrovni mesačnej mzdy priemerného Slováka.

Podobne, ako ostatní prémioví výrobcovia, aj Bose sa snaží pútať pozornosť bonitnej časti zákazníckeho spektra na atraktívny produktový dizajn, ktorý často označuje nielen ako estetický, ale aj funkčný. Pod estetikou rozumieme skutočnosť, že tieto reproduktory vyzerajú naozaj lákavo, pod funkciou sa myslí najmä ich ergonómia a intuitívne ovládanie s rozumným množstvom ovládacích prvkov.

Bose SoundLink Color Foto: Bose

Za vyspelú techniku sa platí


Reproduktor s pastelovými farbami váži 560 gramov, je široký päť palcov a vysoký 5,7 palcov. Ak si ale myslíte, že veľkosťou sa bude podobať päťpalcovým smarfónom, dočkáte sa skôr sklamania. Aby bol zvuk skutočne hlasný a kvalitný, je potrebné zachovávať aj trocha väčšie rozmery. Bose SoundLink Color sa preto nevojde do vrecka nohavíc, ale jeho prenos v menšej taške alebo kabelke by už nemal byť problém.

Na reproduktore SoundLink Color najviac poteší farebná variabilita. Celkovo je v predaji päť farebných verzií zariadenia, pričom všetky farby sú pastelové, príjemné na pohľad a dodávajú reproduktoru akýsi odlesk prestíže a drahoty. Ponuka obsiahla čiernu, bielu, modrú, sýto červenú a jemnú modrú nazvanú “mint”.

K hudobnému prehrávaču (smartfónu, tabletu, notebooku a podobne) sa reproduktor pripája prostredníctvom technológie Bluetooth. Nejde však iba o jednoduchý prijímač a vysielač, ktorý nachádzame v lacných reproduktoroch. Zaujímavosťou je, že Bose si pamätá až osem naposledy spárovaných zariadení a keď je jednom okamihu k dispozícii niekoľko z nich, automaticky sa pripojí k vášmu najobľúbenejšiemu. Obľúbenosť sa v tomto prípade meria počtom predchádzajúcich pripojení k reproduktoru.

Bose SoundLink Color Foto: Bose

Bose SoundLink Color je okrem technologickej výbavy zaujímavý aj výdržou batérie a odolnými krytmi, ktoré ho predurčujú aj do rúk náročných používateľov. Fanúšikovia urbanizovaných športov, skejteri, parkouristi, tí všetci sú cieľovou skupinou značky Bose.

Vstavaná batéria využíva známu a rokmi overenú technológiu Li-Ion, dobíja sa s pomocou bežného USB kábla a jedno nabitie vydrží prehrávať hudbu osem hodín. Môže sa zdať, že to nie je veľmi dlhá doba, ale vzhľadom na kompaktné rozmery zariadenia, mimoriadnu hlasitosť zvuku a čísla konkurenčných produktov ide o pomerne dobrú hodnotu.

ODPORÚČAME AJ:
Kryt na mobil vytlačí fotky hneď po ich vytvorení
Prvý mobil Microsoftu je lacný a skvele vybavený pre mladú generáciu
Moderný retro dizajn: Gramofóny a vinylové platne sa vracajú
NESKUTOČNÁ CENA: Tritisíc eur za mobil? Stačilo pridať titánový kryt
K tabletu so stojanom môžete pripojiť aj myš a klávesnicu

Komentáre