Technológie

Máte radi pivo? Stiahnite si do mobilu tieto appky

"Pivo, to je hotová veda a každý, kto má tento nápoj rád, by mal o ňom vedieť čo najviac. Pomôcť k tomu môžu aj nasledovné aplikácie na mobil. "

Erik Stríž, 3. apríla 2016 12:00
Aplikácie na mobil o pive / Ilustračná fotografia Foto: Pixabay
Všetci máme radi dobré čapované pivko. Vlastne, nie všetci, asi iba my muži. Skutočný pivný labužník však vie o tomto nápoji všetko, nielen rozpoznať svoju značku v hypermarkete. Aký je rozdiel medzi tmavým pivom a svetlým ležiakom? Prečo sa v Anglicku pohŕda pivnou penou, zatiaľ čo u nás ju považujeme za záruku kvality? Aj na tieto otázky vám možno pomôžu nájsť odpovede nasledovné aplikácie, ktoré si môžete nainštalovať do mobilu.

BJCP Styles

Táto skvelá aplikácia je akýmsi lídrom vo svojej oblasti, pretože je rešpektovaná odborníkmi a zrozumiteľná aj pre laikov. Rovnaká organizácia, ktorá vydala aplikáciu, vydáva tiež certifikáty Beer Judge Certification Program (BJCP) pre špecialistov, ktorí sa pohybujú v pivárenskom priemysle. Aplikácia vám poskytne okamžitý a detailný popis snáď každého piva, prezradí vám jeho históriu, pôvod, ingrediencie a ďalšie zaujímavé informácie. Každý fanúšik dobrého pivka by ju určite mal mať v mobile.

myBeerNation

Táto aplikácia je dobrým riešením pre ľudí, ktorí radi skúšajú nové druhy pív. Možno to bude znieť neuveriteľne, ale iba táto samotná aplikácia obsahuje databázu až štyroch tisíc druhov piva. Do aplikácie stačí zadať niekoľko kľúčových informácií, napríklad vašu aktuálnu polohu a myBeerNation vás postupne navedenie na miesta, na ktorých môžete nové druhy pív ochutnať.


Pintley

Aplikácia Pintley je v podstate sociálna sieť pre fanúšikov piva. Nemôžu síce medzi sebou komunikovať tak, ako to robíme napríklad na Facebooku, avšak môžu sa podieľať na hodnotení značiek a druhov piva. Ako člen tejto sociálnej siete tak môžete hľadať nové druhy piva, ktoré odporúčajú ľudia vo vašom okolí alebo vôbec na celom svete.

Aplikácia je vo svete pomerne populárna, takže už dnes v nej nájdete hodnotenia stoviek a tisícov druhov a značiek.

iBrewMaster

Aplikácia iBrewMaster je určená pre pivných priaznivcov, ktorí už prešli na vyšší level v odbornosti a chcú si pripraviť vlastný nápoj. Aplikácia ponúka v základnej verzii až 50 receptov pre prípravu jedinečných pív a množstvo ďalších ponúka na predaj.

V receptoch nechýbajú ani nutričné informácie o počte kalórii či množstve alkoholu.




ODPORÚČAME AJ:
Unikátne video z Vysokých Tatier s 360–stupňovým pohľadom
360-stupňová kamera pre športovcov nahrá všetko dookola
CENTR: 360-stupňové panoramatické videá aj z bicykla
360cam: Štyri Full HD videá súčasne
Akčná kamera, ktorej neunikne žiadny moment

Komentáre