Štýl

Zabudnite na dlhé neforemné vlasy. Vyskúšajte mikádo

"Všimli ste si, ako známe osobnosti kašlú na dlhé hrivy a nechávajú si ich ostrihať? To preto, lebo vedia, čo je in. Inšpirujte sa aj vy."

Diana Vaculová, 27. februára 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR
Už dávno neplatí mýtus, že žena môže byť sexi len ak má vlasy až po zem. Práve naopak. Do módy idú krátke strihy, ktoré ukážu trošku z vašej šije. Nezabúdajte na to, že sú to práve krátke vlasy, vďaka ktorým vyzeráte mladšie. Takže, hor sa ku kaderníčke.

Nepoddajné vlny


Všimli ste si, ako celebrity experimentujú s krátkymi vlasmi? Už to viac nie sú len obyčajné mikáda, v kurze sú aj nepoddajné vlny, kučery či rôzne vlasové ozdoby. Stačí mať len bohatú fantáziu a súdnosť pred zrkadlom, aby ste vedeli, čo pristane konkrétne vám a čo nie. Taký malý tip, vlny sa hodia najmä ženám, ktorých črty tváre sú hranaté, pretože ich opticky zjemnia.

Vyžehlite ich


Mikádo vyzerá jednoducho úžasne, ak sú vlasy uhladené a vyžehlené. A to najmä vtedy, ak idete na nejaké večierky či iné spoločenské udalosti. Samozrejme to závisí aj od tvaru vašej hlavy, pretože niektorým dámam proste vyžehlené vlasy idú viac, než iným. Skrátka, inšpirujte sa známymi osobnosťami a nebojte sa vaše hrivy skrátiť a vytvoriť z nich vyžehlené mikáda. Keď to fičí na červenom koberci, bude to určite pristať aj vám, stačí byť len trošku odvážna.

Experimentuje


Mnoho žien má mylné dojmy, že ak sa dajú ostrihať, spoločenské účesy alebo vlastne hocičo okrem nejakej bežnej rannej úpravy bude na ich hlavách vylúčené. To je však obrovský omyl. Pokiaľ si necháte dĺžku mikáda tak akurát, približne po plecia, pokojne z týchto vlasov vyčarujete krásne účesy, dokonca aj na špeciálne príležitosti. A aby toho nebolo málo, občas sa s krátkymi vlasmi pracuje ešte lepšie, takže sa nemusíte obávať, že by po ostrihaní spadli do akejsi vlasovej rutiny.

ODPORÚČAME AJ:
Päť tipov, ako zabrániť tvorbe vrások a vyzerať mlado bez Photoshopu
Vieme, aké líčenie je trendy v roku 2015
Tešíte sa na leto? Začnite dopĺňať šatník už teraz
Vyhrajte nad rozštiepenými končekmi vlasov
Viete aké topánky budú na jar in? Tieto vám doma nesmú chýbať

Komentáre