Štýl

Vyhrajte nad rozštiepenými končekmi vlasov

"Vlasy vedia dať občas zabrať, najmä ak patríte k ženám, ktoré ich majú dlhšie. Zabráňte tomu, aby sa vám štiepili."

Diana Vaculová, 16. februára 2015 11:00
Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ak trpíte dlhodobými problémami so štiepením vlasov a nepomáha vám ani rázne ostrihanie, potom bude problém v ich vyživovaní. Mali by ste si teda posvietiť na špeciálnu starostlivosť, ktorá ich opäť postaví na nohy. Prinášame vám päť tipov.

Zázračný keratín


Počuli ste už o keratíne? Práve on perfektne vyživuje vlasy, dodáva im pevnosť a zabraňuje štiepeniu končekov. Musíte si však uvedomiť jednu dôležitú vec. Ak už sú vaše končeky zničené, nezachráni ich. Musíte si vlasy podstrihnúť a začať odznova. S novou kozmetikou, ktorá ho obsahuje.

Vyskúšajte banán


Banán v kombinácii s medom a vajíčkom je priam zázračným elixírom pre zničené a rozštiepené končeky. Potrebujete ho rozpučiť, zmiešať so zvyšnými ingredienciami a naniesť na vlasy od korienkov až po končeky. Hrivu si zabaľte do vrecka a uteráka a nechajte pôsobiť aspoň pol hodinu. Výsledok stojí za to.

Chodievate plávať?


Mnohé dámy zabúdajú na fakt, že voda v bazénoch obsahuje chlór, ktorý vlasy neskutočne vysušuje. To spôsobuje, že sú oveľa náchylnejšie na štiepenie. Preto by ste mali používať špeciálnu čiapku na plávanie. Ak vám tento variant nie je po chuti, potom musíte po každom kúpaní vlasy zregenerovať hydratačnými prípravkami.

Periodicita je základ


Chápeme, že veľa dám túži po dlhých vlasoch, no na také môžete zabudnúť, ak nebudú mať dostatočne veľa vitamínov. Určite ste si aj samé všimli, že ak ste si ich dlhší čas nedali ostrihať, začali sa zamotávať a rástli oveľa pomalšie.

Dôvod je jednoduchý, vaše vlasy potrebujú ideálne každých šesť týždňov podstrihnúť. Stačí aj pol centimetra na to, aby boli zdravé a pevné. Takže ak máte kaderníčku, ktorá pri takejto prosbe zoberie vždy pol metra z vašej hrivy a vy máte strach k nej opäť ísť, aby vám vôbec na hlave niečo zostalo, vymeňte ju. Potom sa vám vaše vlasy za pravidelnosť odvďačia.

Čaje a ich účinky


Pre vlasy je veľmi účinný kamilkový čaj. Keď si ich budete umývať polejte ich vývarom z toho nápoja a už ich nezmývajte. Vlasy len jemne osušte uterákom. Tento proces musíte však neustále opakovať, aby sa dostavil požadovaný výsledok. Takže nebuďte sklamané, ak vaše vlasy nebudú vyliečené hneď po prvom raze.

ODPORÚČAME AJ:
Mýty o nechtoch: Nie všetko, čo pri manikúre robíte, vám pomáha
Zaľúbený Valentín je tu už čoskoro: Tieto kúsky vám nesmú chýbať
Chystáte sa na hory? Týchto päť kúskov vám nesmie chýbať
Urobte si dokonalý účes za pomoci obyčajných čiernych sponiek
Chcete mať jemnú pokožku a krásne vlasy? Zadovážte si oleje

Komentáre