Štýl

Urobte si dokonalý účes za pomoci obyčajných čiernych sponiek

"Aj vy ste dnes ráno rozmýšľali nad tým, ak si upraviť svoje vlasy? My vám prinášame tri jednoduché tipy, inšpirujte sa!"

Diana Vaculová, 30. januára 2015 17:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Mnoho žien utráca ťažko zarobené peniaze u kaderníkov, ktorí im vyrobia aj tak často účesy nevyhovujúce ich predstavám. Napriek tomu, že vám schvaľujeme to, aby sa z času na čas o vašu hrivu postaral odborník, myslíme si, že by ste mali poznať triky, ako si môžete vyčarovať perfektné účesy vďaka obyčajným čiernym sponkám aj samé.

Rozcuchaný drdol


Pozor, sponky sú síce skvelým pomocníkom pri čarovaní účesov, no ešte predtým, ako s nimi začnete experimentovať, by ste vaše vlasy mali postriekať sprejom, ktorý obsahuje soľ alebo by ste na ne mali aplikovať suchý šampón či púder pre objem vlasov. Prečo? Vlasy sú čerstvo po umytí príliš „klzké“ a mohli by ste mať problém s upevnením pramienkov. Dokonca, pre tieto účesy je lepšie, ak ich máte už pár dni po umytí alebo trošku mastné.

No a ako na rozcuchaný drdol? Ak nemáte príliš dlhé vlasy, nebudete potrebovať ani gumičky. Stačí, ak si rukami vytvarujte tvar účesu, ktorý sa hodí práve vám a začnete pripevňovať sponky o vašu hrivu. Vôbec nevadí, ak budú sponky trčať, takisto neprekáža, ak vám niektoré pramene budú vypadávať. O to predsa s rozcuchaným drdolom ide, aby pôsobil navonok chaoticky, no v súlade s vašim lookom vytváral harmóniu.

Experimentuje s ofinou


A ak nemáte ofinu, tak jednoducho s vlasmi, ktoré máte najbližšie k tvári. Vezmite si približne tri centimetre z každej strany, natupírujte ich a začešte dozadu. Potom ich už len pripevnite sponkami a tadá, sexi účes je na svete! Ak patríte k dámam, ktoré nie sú úplne stotožnené s ofinou vzad, potom si ju dajte napríklad do boku. Uvidíte, že budete vyzerať fantasticky a takáto drobná zmena vizáže vám len prospeje. No a samozrejme, môžete toho s vašou ofinou vyskúšať oveľa viac, celé je to len o vašej fantázii a zázračných sponkách.

Vytvorte pomyselný vrkoč


Pamätáte si, keď ste ako malé nosili vrkoč, ktorý však nedržal celé vlasy, iba ofinu a ešte zopár prameňov? Tak niečo také si môžete vytvoriť aj za pomoci sponiek, akurát to bude vyzerať oveľa lepšie a štýlovejšie. Opäť uchopte asi prvé tri centimetre vlasov od vašej tváre z oboch strán. Vzadu ich rukami spojte a pripevnite sponkami. Môžete si vrch hlavy mierne natupírovať, aby mal účes objem alebo si môžete kúpiť farebné sponky a vytvarovať s nimi popri uchýtaní vlasov rôzne geometrické tvary, šik je napríklad trojuholník. Skrátka, medze sa nekladú. Skúšajte a nebojte sa zmeny.

ODPORÚČAME AJ:
Chcete mať pery, ktoré bude chcieť bozkávať každý muž? Inšpirujte sa
Pomarančové desatoro: Vďaka týmto tipom budete stále krásne
NEHODA NA PLESE: Róby a obleky si môžete poistiť
Chcete mať jemnú pokožku a krásne vlasy? Zadovážte si oleje
Nebojte sa experimentovať: Stavte na metalické odtiene

Komentáre