Štýl

Chcete mať jemnú pokožku a krásne vlasy? Zadovážte si oleje

"Oleje majú zázračné účinky. Presvedčte sa. "

Diana Vaculová, 16. januára 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Hydratujú, dodávajú vláčnosť a vyživujú vašu pokožku. Okrem toho môžete mať práve vďaka nim zdravé a lesklé vlasy. Áno, reč je o bio olejoch. Ktoré sú na čo vhodné? A ako by ste ich mali používať? To všetko a ešte oveľa viac sa dozviete nižšie.

Olej z kokosu


Len nedávno sme vám spomínali kokosovú múku a už je tu aj druhý produkt z kokosu, ktorý by ste mali mať - kokosový olej. Okrem toho, že ho môžete použiť aj v kuchyni, je vynikajúci na zábaly pre zničené vlasy napríklad po trvalej či odfarbovaní. Dodá im zdravý look a silu. No nebojte sa, pomôcť môže aj vašej pokožke, a to najmä pri zbavovaní sa nepríjemných kruhov pod očami. Stačí, ak si ho budete na ne nanášať a už po pár mesiacoch sa budete opäť pýšiť zvodným pohľadom.

Sezamový olej


Mnoho žien sa nevie popasovať s celulitídou. To však ešte asi nepočuli o sezamovom oleji. Stačí, ak si najprv vašu pokožku prekrvíte špeciálnou kefkou a potom ju potriete práve týmto olejčekom. Áno, zázraky sa dejú. No sezamový olej nepomáha len pri problémoch s celulitídou, pomôže vám popasovať sa aj s akné či s jemnými vlasmi.

Klasický olivový olej


Tak o olivovom oleji už snáď počula každá dáma a veríme, že ho má väčšina z vás aj doma. Zabudnite však na jeho využitie v kuchyni, aj keď to samozrejme podporujeme tiež. Účinky olivového oleja sú zázračné, ak trpíte napríklad ekzémami, psoriázou alebo ak máte napätú a suchú pokožku. Malý tip pre alergikov, vyskúšajte olivový olej z lekárni.
Olivový olej. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Jojobový olej


Aj vám sa pri slove jojobový najprv vynorila detská hra zná ako Jojo? Nuž, o tej reč nebude. Jojobový olej slúži ako dokonalá ochrana pred slnečným žiarením, ale aj pred morskou vodou, takže by ste ho mali využívať najmä v lete. No a tie z vás, ktoré si nevedia poradiť s lámavými nechtami, ho môžu vyskúšať tiež. Stačí, ak si ho vmasírujete do ich lôžok, nechtíky by sa mali rýchlo vzchopiť.

Makadamiový olej


Doslova elixír proti starnutiu. Pomáha totiž obnoviť elasticitu vašej pokožky a zastavuje jej ochabovanie, vďaka čomu nadobudne vaša pleť svieži a zdravší vzhľad. A ak si z neho spravíte zábal na vlasy, zavďačia sa vám i tie. Zlepšuje ich kvalitu a zvyšuje ich rast.

ODPORÚČAME AJ:
Celebrity sa vyfintili, jubilejný Ples v Opere otvoril Rick Astley
Päť novoročných predsavzatí, ktoré by si mala dať každá žena
Ženy z celého sveta radia, ako byť krásna: Triky žien spoza hraníc
JE SUIS CHARLIE: Krvilačná dráma, ktorá zmenila Francúzsko
Highlighty týždňa: Svadba Cameron Diaz a stretnutie Angeliny Jolie

Komentáre