Život

Highlighty týždňa: Svadba Cameron Diaz a stretnutie Angeliny Jolie

"Angelinu Jolie prijal pápež, svadba hviezdneho páru, dražba gramofónovej platne, smrť hviezdy filmu La Dolce Vita a brutálne zárobky Šialeného interview."

Webmagazin.sk/TASR, 12. januára 2015 9:00
Cameron Diaz Foto: TASR/AP


Americká hollywoodska hviezda Cameron Diaz (42) a rockový muzikant Benji Madden (35) sa zosobášili, pričom pre oboch je to prvé manželstvo. Hviezdny pár si povedal svoje áno 5. januára "počas intímneho obradu v ich sídle v Los Angeles", hovorca manželov to uviedol pre portál amerického spoločenského magazínu People. Medzi svadobnými hosťami mali byť aj herecké kolegyne nevesty Reese Witherspoon (38) a Gwyneth Paltrow (42). Diazová a gitarista Madden, spoluzakladateľ kapely Good Charlotte, tvorili pár od vlaňajška, pričom sa zasnúbili krátko pred Vianocami. "Nemôžeme byť šťastnejší, začať našu novú cestu spolu s našou najužšou rodinou a priateľmi," napísal People, ktorý citoval bezprostredné vyjadrenie novomanželov.

Elvisova platňa za 240.000 dolárov


Prvú gramofónovú platňu Elvisa Presleyho vydražili na aukcii jeho spomienkových predmetov v Memphise za 240.000 dolárov. Dražbu usporiadali pri príležitosti nedožitých 80. narodenín kráľa rokenrolu. Acetátovú gramoplatňu s piesňami My Happiness a That's When Your Heartaches Begin si kúpil neznámy účastník internetovej dražby. Nahrávka pochádza z roku 1953, kedy mal Presley 18 rokov a gramoplatňa je jedinou známou kópiou.
Vydražená gramofónová platňa Elvisa Presleyho. Foto: TASR/AP


Šialené interview


Kontroverznej filmovej komédii Šialené interview o vražednom sprisahaní proti severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi sa napriek vyhrážkam hackerov nedarí zle. Snímka od svojej premiéry pred dvoma týždňami zarobila 36 miliónov dolárov, z toho tvorí 31 miliónov zisk z predaja cez internet a platformu video na vyžiadanie (VOD), zvyšok sú zisky z premietania v 581 severoamerických prevažne menších a nezávislých kinách. Oznámilo to v utorok filmové štúdio Sony Pictures, pre ktoré je to dosiaľ najúspešnejší film distribuovaný prostredníctvom internetu.



Spomínané čísla sa vzťahujú na obdobie od 24. decembra do 4. januára. Počiatočné zisky odhadovalo štúdio na úrovni okolo 80 miliónov dolárov, to sa však mala komédia premietať v najmenej 2000 kinách. Nakrúcanie stálo 44 miliónov dolárov.



Angelina u pápeža


Hollywoodska herečka Angelina Jolieová sa 8. januára vo Vatikáne stretla s pápežom Františkom po premietaní filmu Unbroken, ktorý režírovala. Pápež na premietaní nebol, ale Jolieová, ktorá je veľvyslankyňou dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), sa s ním stretla neskôr v sprievode dvoch svojich detí. Herečkin manžel Brad Pitt vo Vatikáne podľa agentúry Reuters nebol.
Angelina Jolie sa stretla s pápežom. Foto: TASR/AP


Zomrela hviezda filmu La Dolce Vita
Vo veku 83 rokov zomrela 11. januára herečka Anita Ekberg, ktorá bola sexsymbolom 50. a 60. rokov a preslávila ju scéna vo fontáne Di Trevi z filmu La Dolce Vita. Smrť herečky švédskeho pôvodu potvrdila dnes jej právnička Patrizia Ubaldiová. Spresnila, že zdravotný stav herečky si po Vianociach vyžiadal hospitalizáciu. Podľa talianskych médií Ekbergová zomrela nemocnici v Rocca di Papa na predmestí Ríma.



ODPORÚČAME AJ:
VIDEO: Ďakujeme! Rastieme vďaka vám
Kúpte si lietadlo Elvisa Presleyho, dražba bude čoskoro
VÝNIMOČNÝ OBJAV: Astronómovia objavili planéty podobné Zemi
Stallone nakrúti záverečný film o Rambovi s názvom Last Blood
Aj vaše dieťa sa rado skrýva? Vieme prečo

Komentáre