Štýl

Pomarančové desatoro: Vďaka týmto tipom budete stále krásne

"Keďže milujeme prírodné produkty, rozhodli sme sa vám priniesť desať rád, ako využiť pomaranče. "

Diana Vaculová, 26. januára 2015 14:00
Ilustračné foto. Foto: TASR


Kto by už len nemal rád pomaranče? Väčšina z nás ich však využíva prvoplánovo, ako formu potravy. Na tom síce nie je nič zlé, ale čo tak zaexperimentovať a pomôcť si vďaka pomaranču aj ku kráse?

Prečistite sa


Predpokladáme, že viete, aké dôležité je, aby ste si vždy do postele ľahli odlíčené. No ak sa vám náhodou minie pleťové mlieko alebo ak si jednoducho chcete vašu pleť prečistiť dôkladnejšie, dajte si na vatový tampón pomarančovú šťavu. Tá pokožku vyčistí do hĺbky a zbaví ju všetkých nečistôt.

Pre lesklé a zdravé vlasy


Čo potrebujete? Dva deci vody a šťavu z jedného pomaranča. Tento odvar povarte asi päť minút a naneste na vaše vlasy od korienkov až po končeky, najlepšie tesne po umytí. Potom si ich už nezmývajte. Vaša vlasy budú vďaka tomuto elixíru zdravé a lesklé.

Zjednoťte svoju pleť


Niektoré ženy majú problém s nejednotnou pleťou, respektíve s akné. Pomôcť vám však môže aj tento raz pomaranč. V tomto prípade však budete potrebovať tie bio, ktoré nie sú postrekované, keďže budete využívať ich kôru. Tú vysušíte a rozmifuxujete. Prášok, ktorý vám vznikne zmiešate s mliekom a pomocou vatičky nanesiete na pleť. Tá sa vám za to určite odvďačí.

Hydratujte


Ako? Jednoducho. Odšťavte si niekoľko pomarančov a okúpte v nich svoje telo. Teda, nemusíte to urobiť doslovne, ale minimálne je skvelé, ak si tento elixír dáte napríklad do rozprašovača a pokropíte sa nim. Blahodarné účinky pomarančovej šťavy vám ukážu, čo dokážu.

Máte mastnú pleť?


Ak aj vy patríte k dámam, ktoré už niekoľko rokov bojujú s mastnou pleťou a dochádzajú vám nápady, skúste pomaranč. Skutočne, všetko čo potrebujete je vytvoriť si z pomarančovej šťavy a vody kocky ľadu a tými si každé ráno potrieť pokožku. Funguje to vďaka chladu a vitamínu C, ktoré pozitívne pôsobia na stiahnutie pórov. Vďaka tomuto triku budete mať aj menej vyrážok.
Ilustračné foto. Foto: TASR

Zbavte sa akné


Vyskúšali ste všetky možné kozmetické, ale i prírodné produkty a nič vám nepomáhalo? Skúste pomarančovú šťavu. Tento elixír zmiešajte s kryštálmi cukru a urobte si poriadny píling tváre aj dekoltu. Potom zmyte pokožku vlažnou vodou a nechajte ju oddýchnuť si.

Majte belšie zuby


Zubárka, mnohé z vás sa jej boja a pokiaľ netrpia ukrutnými bolesťami nenavštívia ju. Takisto je to aj so zubnou hygienou, ibaže tam musíte ísť aj s poriadne tučnou peňaženkou. Ak chcete teda ušetriť a mať krásne biele zuby, vyskúšajte pomaranč. No a ako na to? Skúste raz týždenne namiesto ústnej vody vyskúšať pomarančovú šťavu, robí zázraky.

Zostaňte mladé


Pomaranče vás môžu vďaka vysokému množstvu vitamínu C, ktoré obsahujú, zbaviť nepríjemných pleťových máp, vrások či iných nedokonalostí. Ako? Stačí, ak ho nakrájate na krúžky a poukladáte si ho na vašu tvár.

Pomaranč ako kondicionér


Určite ste už v obchodoch veľakrát videli mnoho kondicionérov, ktoré obsahovali pomaranče. Tak prečo si nevytvoriť vlastný? Budete potrebovať jeden pomaranč, med a biely jogurt. Pomaranč dôkladne ošúpete, rozmixujete a do tejto zmesi pridáte lyžicu medu a jeden biely jogurt. Takto vyrobený prírodný kondicionér si nanesiete od korienkov vašich vlasov až po končeky a necháte pôsobiť aspoň desať minút. Výsledok, krásne a zdravšie vlasy.

Zbavte sa pórov


Aj keď póry sú asi to posledné, po čom ženy túžia, nejedna z nás ich má. Nemusíte sa však báť, pomaranč vám pomôže. Stačí, ak ho prepolíte na polovicu a dužinatou časťou pomaranča si budete potierať vašu vyčistenú pokožku. Takto potretú tvár si aspoň päť minút nezmývajte a budete sa môcť tešiť na pokožku bez upchatých pórov.

ODPORÚČAME AJ:
Chcete mať jemnú pokožku a krásne vlasy? Zadovážte si oleje
V týchto topánkach nespadnete ani na poľadovici
NOVÁ MÓDA V CHUDNUTÍ: Vikingská diéta vás zbaví kilogramov
Superpotravina, ktorú nájdete v každom zelevoci, vás dobije vitamínmi
Chcete schudnúť? Tieto potraviny vám určite pomôžu

Komentáre